fbpx

Stílustippek: Hogyan alakítsuk ki öltözékünket esküvő vendégként?

Stílustippek: Hogyan alakítsuk ki öltözékünket esküvő vendégként?

Hasznos stílustippek, hogy megkönnyítsük a ruhaválasztást, ha meghívást kaptok esküvőre vendégként.

 “Kell hogy legyen szemtanúja az életünknek. Egy milliárd ember él ezen a bolygón. Ugyan mit számít egyetlen élet? De a házasságban ígéretet teszünk, hogy mindenre odafigyelünk: a jóra, a rosszra, a szörnyűségekre, a csip-csup dolgokra. Mindenre, mindig, mindenhol. Azt mondjuk: az életed nem marad észrevétlen, mert én észreveszem. Az életed nem marad titokban, mert én tanúja leszek. ” 

Ha abban az örömben részesültünk, hogy ilyenkor az  esküvői szezon idejében meghívást kapunk rokonainktól, ismerőseinktől, találkozunk azzal az égető kérdéssel, hogy mit vegyünk fel az esküvőre, hogyan öltözködjünk?

Előző bejegyzésünkben már elkezdtük körbejárni azt a kérdést, hogyan  mit viselhetünk és milyen ruhadarabokat kerüljünk? Átvettük a legalapvetőbb szabályokat, melyek segítségével elkerülhetjük a hibás megoldásokat. Mit vegyek fel esküvőre 1. rész

Ahogy ott bővebben leírtuk, figyelemmel kell lennünk arra, hogy ne vonjuk el a figyelmet a menyasszonytól, vendégként csak mellékszereplők vagyunk.

Az esküvőn bizonyos színek a menyasszony színei: ez tehát azt jelenti, hogy a fehér és a piros nem javasolt a résztvevő többi hölgynek. Ugyancsak a nem javasolt kategóriába tartozik a gyászt idéző hosszú fekete, ami ugyan alkalmi viselet, ám egy esküvőre nem illik felvenni. Nyilván egy mintás, díszített törtfehér ruha, vagy egy fekete-fehér kombinált színvilágú klasszikus összeállítás nem tekinthető elvetendőnek.
Kerüljük a túlságosan feltűnő ruhákat, ahogy a trehány megjelenést is.

Hogyan válasszunk tehát ruhát?

Hat fő szempont, amit érdemes figyelembe vennünk:

  • Megfelelő színválasztás
  • Válasszuk ki ruha típusát, hosszát az esküvő típusának és helyszínének megfelelően
  • Vegyük figyelembe a testalkatunkat és arányainkat
  • Viseljünk valamit, ami tükrözi a személyiségünket, legyünk mindig önazonosak
  • Vegyük figyelembe az esküvő körülményeit, helyszín, időjárás
  • Gondoskodjunk a kényelemről, ne legyen túl szűk a ruha, ne feszengjünk benne, valamint a cipőválasztásnál is vegyük figyelembe a kényelmi szempontokat is

 

Ahogy máskor is az öltözködés terén, úgy az ilyen kiemelt alkalmakkor is stílusosabbak lehetünk, ha figyelembe vesszük a kevesebb, mindig több elvét. Célszerű a visszafogott elegáns megjelenés, kerüljük a harsányságot, a túlzottan kihívó szabásvonalakat, a túl sok mintát.
Nem is olyan könnyű megtalálni azt a ruhát, amely megfelel stílusban, méretben és ár szerint is nekünk.
Hoztunk tehát néhány stílustippet, amely segítségünkre lehet a választásban.

 Az alkalmi ruházatunk 3 meghatározó eleme:
  • Öltözékünk színe
  • Ruha fazonja, stílusa
  • Ruha anyaga 
1., Ruha szín:

A kerülendő színeket figyelembe véve válassz olyan színű ruhát, amely megfelel a színtípusodnak, amiben igazán jól nézel ki, hiszen az esküvőn sok fénykép fog készülni, mely emlékeztet később is erre az ünnepélyes alkalomra.

Nem olyan gyakori, de érdemes utána érdeklődni, hogy lesznek-e koszorúslányok az esküvőn vagy sem, mert ha igen, érdemes elkerülni azt a színt is, amit ők viselnek.

Számtalan gyönyörű szín áll a rendelkezésünkre, mint pld. a zöldek közül a gyönyörű olívazöld, a méregzöld, aztán a türkiz, a rozsdás barna, a kék és a lila szín árnyalatai, a viola, padlizsán, szilva, ametiszt, valamint a szépséges korall szín, pink, fukszia, barackszín, sárga, narancssárga, szürke.  Remek az ilyen ünnepi alkalom, hogy öltözékünkben vagy kiegészítőinkben megjelenjenek a metálszínek.

Nézzünk rá néhány képet ötletként, inspirációs tippjeink között lesznek majd teltebb testalkatúaknak megfelelő ötletek is.

Élénk kék ruhák esküvőre
Hosszú változatban is

 

 

 

 

 

 

Kék szín: barátságos, nyugodt, pihentető szín, az ég és a tenger is kék. A kék szín jelentése a tudás, a bölcsesség, a türelem, a bizalom, az igazság, a békesség és a csendesség.
A kék szín előnye, hogy minden színtípusba tartozó ember számára előnyös. Keressük tehát meg a hozzánk illő kék színt, lehet világos vagy sötét, élénk vagy tört árnyalatát is választani!

 

 

 

 

 

Ahogy írtuk már korábban a piros szín tiltó listán van, azonban egyes árnyalatai jöhetnek, mint a korall, a lazacszín, valamint a bordóba, burgundi színbe, barnába hajló árnyalatai.

Az élénk színek közül remek választás még a sárga és narancssárga összes árnyalata.

Vidám, sárga ruhák nyári alkalmakra

A sárga a napsütés színe, így melegséget sugároz, örömöt, boldogságot áraszt. Sokszor a társaság központi elemeinek kedvenc színe, mivel sárga ruhájukkal jókedvet, felszabadultságot sugároznak.
A sárga szín vidám, optimista hangulatot kelt, kitűnő választás ahhoz, hogy boldog emlékeket idézzen fel, az aranyfényű árnyalata pedig a pozitív jövő ígéretét hordozza.

A narancssárga: vidám, optimista, önbizalomkeltő, energiát, életkedvet adó szín. Átmeneti szín a piros és sárga között.
Ideális az olyan vidám, ünnepi eseményekre, mint az esküvő, azonban csak a meleg színtípusba tartozók viseljék ezt az élénk színt bátran.

Zöld számtalan árnyalata esküvőre

 

 

 

 

 

Zöld szín: A természet színe, ezáltal az élet és az újjászületés színe is, harmóniát sugároz, nyugtató hatású.  Ez a szín a stabilitás, a megújulás, a nagylelkűség és a képzelőerő színe, a megújulás érzését adja.

Lila teltebb testalkatra

 

 

 

 

 

A lila szín:  A béke, a lelkiség, az uralkodás,  a méltóság, a luxus jelképe. A Pantone 2018 év színének az Ultra Violet színt választotta, ez a drámai módon provokatív lila szín az eredetiséget, a leleményességet, egyediséget és az intuíciót közvetíti. A kozmosz titkait sugallja, rejtélyes, kifejezi az egyéniséget és kreativitást.

Világos vagy hosszú lila ruhák esküvőre

Két látszólag ellentétes szín (a kék és piros) keveréke, amelyek látszólag ellentétesek, együtt azonban teljesen újat hoznak létre. Attól függően, hogy a lila színben a piros vagy a kék dominál jobban, lehet hidegebb és melegebb árnyalata is.

Valamint a fehér és fekete hozzáadásával világos árnyalatától a sötétig válogathatunk. Az, hogy számodra melyik a megfelelő, meghatározza a színtípusod is.

Természetesen nemcsak egyszínű ruhákba öltözhetünk, választhatunk színes, mintás öltözéket is. Mindig sláger ilyenkor a virágminta, olvasd el a virágmintás ruhákról szóló írásunkat is.

Romantikus virágminták esküvőre

 

 

 

 

 

 

2., Ruha fazon:

Ha nincs dressz kód, akkor a szolid eleganciát követve választhatunk rövid, midi vagy hosszabb ruhát is.

Hosszú alkalmi ruha esküvői vendégként

Ne legyen a ruha túl szexi, több helyen kivágott és túl sokat mutató.

Figyeljünk az egyensúlyra, ha kiemeljük a dekoltázsod, akkor ne legyen túl rövid a ruha, ha pedig hátul van kivágva, akkor a többi részlete legyen konzervatívabb.

Egy egyszerűbb ruhában is lehetünk szexik!

Ne legyen a ruha túldíszített, sokrétegű, túl nagy térfogatú. Jó megoldás egy lengébb, esetleg A-vonalú ruha, mely a kényelmi szempontoknak is megfelel.
Lehet, hogy nem könnyű megtalálni a tökéletes ruhát, ilyenkor dönthetünk külön részből álló ruhák mellett is, melyek akkor mutatnak igazán jól, ha nem válnak el látványosan egymástól.
Nadrágot esküvőre?

Elegáns overallok csodás színekben

Overall:
Esküvőn nemcsak ruhát és szoknyát viselhetsz, kényelmi szempontokból is praktikus lehet a nadrág. Rengeteg színű és elegáns fazonú overall közül lehet választani, amelyek legalább olyan elegánsak, mint egy alkalmi ruha. Nagyon csinos megjelenést alakítható ki, ha egy szép anyagú darabot a megfelelő kiegészítőkkel társítunk. Dobjuk fel öltözékünk egy elegáns övvel vagy különleges nyaklánccal, ékszerekkel.

Milyen ruhát válasszunk teltebb testalkatra?

Bár már néhány képet mutattunk a színeknél is kevésbé vékony hölgyekről,  foglalkozzunk külön is egy kicsit a kérdéssel!
Teltebb idomokkal is lehet csinosan, elegánsan öltözni.

Telt alkatra esküvői ruhák

Amennyiben rendelkezünk hangsúlyos derékkal (homokóra és körte alkatúak) akkor érdemes azt kiemelni egy szép övvel.

Az átlapolt ruha jó választás, kellemesen nyújtja az alakot, nem erősít tovább mellben, viszont szépen kiemeli a dekoltázst.

 

Virágmintás ruhák plus size méretre is

Érdemes lenge, finom, vékony anyagokat választani, amelyek nem erősítenek, erre láthatunk itt is pár jó példát. Kerüljük viszont azokat a ruhákat, amelyek szűkek, mert ilyen esetben a vékony anyag minden kellemetlenebb kis domborulatot megmutat.
Amint látható a virágmintás ruhákról sem kell lemondani.

 

További karcsúsító tippeket olvashattok itt is:
Segítség a testalkatod megállapításához

Hogyan tudod karcsúsítani magad optikai trükkökkel

 

3., Ruha anyaga:

Jöhetnek a nemesebb dekoranyagok, jó választás ilyenkor a selyem, muszlin, szatén, csipke, organza, selyemorganza, szaténorganza, tüll, brokátselyem.

 

Tökéletesebb lesz a megjelenésünk, ha megfelelő kiegészítőket használunk.

Egy egyszerű, visszafogott ruhából fantasztikus szettet varázsolhatunk a kiegészítők segítségével.

Kiegészítők közül most két alapvetőt tekintünk át:

Cipő:

Kétségtelen, hogy ezek az alkalmi ruhák magassarkú cipővel rendkívül elegánsak, azonban nem érdemes túl magassarkú darabot választani, mert hosszabb távon már kényelmetlen lehet a viselete.

Kompromisszumként szóba jöhet a törpe sarok, illetve remek megoldás egy vastag sarkú cipő.

Ha nem tudsz lemondani róla, akkor érdemes bekészíteni egy lapos talpú váltócipőt, hogy az est későbbi részében le tud cserélni.
Semmiképpen ne válasszunk teljesen új cipőt, érdemes előtte viselni már pár órát.

Esküvőre cipő

Akár a ruháknál, úgy a cipőknél is meghatározó az esküvő stílusa, célszerű  az eseménynek megfelelő lábbelit választani.
Az esküvő remek alkalom, hogy különlegesebb cipőket húzzunk, választhatunk nyugodtan metál színek közül.
A cipőknél is fontos az elegancia, ne viseljünk edzőcipőt, flip-flop papucsot.

 

Stílus tipp: Ha hosszabbítani szeretnénk a lábunkat, válasszunk világos, bőrszínhez közelítő nude színű cipőt és kerüljük a bokapántot.

Táska: 

Mi nők hajlamosak vagyunk hétköznap nagy méretű, terjedelmes táskákkal közlekedni. 🙂 Te is így vagy vele?
Alkalmakra, esküvőre viszont hacsak nem Te vagy a fotós, válasszál kisméretű clutch vagy borítéktáskát, ezek kevés helyet foglalnak, viszont hozzáférést biztosítanak mindazokhoz, amikre szükségünk van, némi pénz, iratok és pár eszköz a sminkünk javítására.
Anyagában lehet a táskánk is különlegesebb, ám mindenképpen olyat válasszunk, amelyik illik a ruhánkhoz, teljes szettünkhöz. Ma már nem él az a szabály, hogy a táskának és cipőnek kötelező azonos színűnek lennie, de törekedjünk az egész megjelenésünkben a harmóniára.

 

Ha segítségre van szükséged a saját stílusod kialakításában, akkor gyere el, vegyél részt valamelyik stílus tanácsadó programunkon.
Itt találhatsz róla bővebb információt: Stílustanácsadás

Kérjed közös vásárlás szolgáltatásunkat, ha segítségedre van szükség a tökéletes ruha kiválasztásában.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további stílus tippjeinkről!

 

 

 

 

 


Ladányi Beáta

Stíluskommunikátor, Integrál szemléletű tanácsadó

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék