Álmaink be nem teljesüléséért sokszor az önbizalom hiánya, a kudarctól való félelem a felelős. Korunk betegsége a „nem vagyok elég jó” negatív hiedelme, mely amellett, hogy önbizalomhiányra utal, önbeteljesítő jóslatként működik. Mi azon vagyunk, hogy segítsünk neked kikeveredni ebből az örvényből.

Neked is ismerősek ezek a mondatok?

 • Nekem ez nem fog sikerülni, nem vagyok elég jó/szép/ügyes/vékony/fiatal.
 • Eddig negatív tapasztalatok értek, ezért sincs önbizalmam.
 • Nem vagyok magabiztos, nem érzem, hogy többre lennék képes.
 • Új életet kezdenék, de nem tudom, hogyan fogjak hozzá.
 • Barátaimtól, környezetemtől pozitív visszajelzéseket kapok, de mégsem hiszem el, hogy értékes vagyok.
 • Nem hiszek a saját képességeimben, nincs elég erőm.
 • Próbálok kifelé mosolyogni, miközben az önbizalmam a padlón van.
 • Sokszor csalódtam már a partnereimben, így nincs önbizalmam. Ezt persze a lehetséges jelöltek hamar megérzik, és elmenekülnek vagy kihasználnak.

Hogyan érhetem el, amit szeretnék?

Mi minden szaktudásunkkal és élettapasztalatunkkal támogatunk téged abban, hogy elérd azt, ami talán most még elképzelhetetlen számodra. Velünk nem csak álmodozhatsz arról, hanem meg is tapasztalhatod, milyen ha…

Az önbizalommal rendelkező ember láthatóan jól érzi magát a bőrében, képes önazonosan kommunikálni, a lehető legjobb színben, mégis reálisan feltüntetni magát kortól, nemtől, alkattól és testsúlytól függetlenül.

A tested szinte mindent elárul rólad

Képzelj el két, külsőre egyaránt vonzó embert. Az ember szinte azonnal tudja, melyiknek alacsony az önbizalma, ahogy azt is rögtön felismerjük, aki fel meri vállalni magát, és magabiztos a kiállása.

Ha valakinek nincs megfelelő önbizalma, az rögtön meglátszik a tekintetén, a tartásán, a testbeszédén. A magabiztosság lényegében egy csendes bizonyosság, ami egyszerűen és megmagyarázhatatlanul sugárzik az emberből.

A kellemes külső tehát nem elég az önbizalomhoz. Az is szükséges, hogy a teljes megjelenésed harmóniában legyen az egyéniséggel. Ez visszahat rád, és így idővel megjelenik/megerősödik a belső kisugárzásod is. Ennek a folyamatát segíti a reális önismeret és a helyes önértékelés.

Mi, az Önbizalomba öltöztetve program megálmodói pontosan tudjuk, hogy az egyedi külső igényesség és a belső lelki stabilitás egyensúlya milyen fontos, és ezért is vált legfontosabb küldetésünkké ennek a megteremtése.

Megfelelő önbizalommal az „értékes vagyok” életérzését sugárzod a környezeted felé. Erre a környezeted is rezonál majd és büszkék lesznek, hogy a társaságodban lehetnek. Egészséges önbizalom és reális önértékelés birtokában képes vagy felvállalni magad és a stílusod kortól, testsúlytól, alkattól függetlenül, és közben még jól is érzed magad a bőrödben.

Persze mondani bárkinek könnyű, hogy legye önbizalma. A megvalósítás az igazi feladat.

Az önbizalom az egyik legcsábítóbb dolog, ami csak létezik a világon

Miért nincs elég önbizalmad?

Ez az alapkérdés, amit érdemes először megvizsgálni. Ahhoz ugyanis, hogy változtatni tudj, ismerned kell, hogy mik voltak a kiváltó okai az önbizalomhiányodnak. Ennek tudatában együtt képesek vagyunk közösen dolgozni az önbizalomhiányod felszámolásán.

Az önbizalom-romboló tényezőknek két csoportját különböztethetjük meg:

Külső okok:

 • Amikor szeretnél változni, a környezeted azonban támogatás helyett leértékel – ez képes tudat alatt óriási károkat okozni az önbizalmadban.
 • Hamis énkép kialakulása a közösségi média hatására – illúzióvilághoz, más „sikeres” emberekhez hasonlítgatod magad.
 

Belső tényezők:

 • Múltbeli sérelmek el nem engedése – jelen és jövő helyett a múltra koncentrálsz.
 • Túlzottan kritikus belső hang.

Miért fontos még az egészséges önbizalom?

Az önbizalom és a helyes önértékelés alapvető feltétel a boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolathoz.

Ha valakinek nem megfelelő az önbizalma, csak idő kérdése, mindez mikor hat ki a párkapcsolatára.

Akinek nincs kellő önbecsülése, az nem mer ismerkedni és nehezen alakít ki párkapcsolatot. Az alacsony önbizalom a meglévő kapcsolatot is rombolja, hiszen a kishitű ember képtelen megbízni a párjában.

Az egészséges önbizalom tehát a boldog párkapcsolatod kulcsa lehet!

Vajon miért van az, hogy egyesek dívákat megszégyenítő önbizalommal bírnak, mások pedig önbizalomhiányban szenvednek?

Negatív önképünket sokszor a külsőnkre vezetjük vissza: „túl csúnya /kövér /sovány /alacsony /magas /aránytalan vagyok”.

Ennek oka részben az aktuális mércék szerinti szépségideálban keresendő. De vajon mennyi minden múlik az adottságainkon és hogyan mutatkozhatunk meg előnyösen?

Mi megmutatjuk, hogyan hozhatod ki a külsődből a maximumot!

Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet.

Louis L. Hay

Milyen változásokat fogsz tapasztalni?

 • Megtanulod, hogyan szerezz önbizalmat és érd el, amit akarsz.
 • Megváltozik a gondolkodásod magadról és felfedezed a saját értékeidet.
 • Megváltozik a látásmódod, jobban el tudod fogadni magad kívül-belül.
 • Megszabadulsz a félelmeidtől, negatív, romboló gondolataidtól,
 • Kiegyensúlyozott, egészséges önbizalommal fogsz rendelkezni.
 • Pozitívvá válik az énképed, megszűnik az önértékelési problémád.
 • Bármilyen helyzetre természetesen, lazán és magabiztosan tudsz reagálni.
 • Kapcsolataid, valamint a karrierépítéshez és az eredményes kommunikációhoz szükséges készségeid fejlődnek.

Túl szépnek hangzik?

Az jár a fejedben, hogy számos módszerrel próbálkoztál már, olvastál több fejlesztő könyvet, mégsem növekedett az önbizalmad?

Pedig egyáltalán nem lehetetlen. A magabiztosság elérhető, megteremthető és fejleszthető. Általunk és a módszerünkkel képes vagy komoly sikereket elérni.

Mindannak hatására, amit velünk átélsz, alapjaiban változik meg ugyanis a magadról kialakított véleményed.

A valódi önbizalom lényege, hogy kedveled önmagad és örülsz annak, aki vagy, nem pedig próbálsz valaki másnak látszani. Mi ennek az elérésében fogunk segíteni. Nem lesz könnyű. Lesz benne szenvedés, küszködés, és valószínűleg még sírás is. De hidd el, tapasztalatból mondjuk, hogy minden egyes alkalom után érezni fogod a pozitív következményeket.

Nehezen kérsz segítséget?
Mi abszolút megértjük!

Tudd, hogy nem vagy egyedül a problémáddal! Szinte mindig lelki okai vannak, ha valaki nem tud változtatni. Hidd el, nagyon is tudjuk, min mész keresztül. De mi melletted állunk és segítünk abban, hogy ki tudj lépni a beszűkült érzelmi helyzetekből is, és végig menj az úton, ami az egészséges önbizalom felé vezet.

Hogyan zajlik az önbizalom felépítése?

 • Rajtad múlik, de tudnod kell, hogy az önbizalmad felépítéséhez idő és türelem szükséges.
 • Pozitív énképet alakítunk ki az előnyös tulajdonságaid, értékeid megkeresésével.
 • Megtanítunk a nehézségeket is megoldani és elengedni a sérelmeket.
 • Benned is megvan a képesség a fejlődésre, mi majd segítünk feloldani az elakadásaidat.
 • A változást teljes önvizsgálattal és a képességek felmérésével kell kezdeni.
 • Szembesítünk a visszahúzó rögeszmékkel és utána segítünk eltávolítani őket.

A segítés folyamata:

Mit történik a megbeszéléseken?

Felmérjük a helyzetedet és célok kijelölésével felépítjük a tanácsadás folyamatát. Az önszeretet eléréséhez kitartó munkával apró sikerélményeken keresztül vezet az út, amelyek eléréséhez több köztes célt kell kitűzni.

Végig veled tartunk az önismereti, önfejlesztési utadon, segítünk kívülről, szubjektíven egy-egy nehéz helyzet kibogozásában, elfogadásában, feldolgozásában. Eközben végig ott leszünk stabil támaszként, hogy együtt megtaláljuk a fejlődés lehetőségét.

Nem adunk tanácsot, sem megoldást, arra vannak igen hatékony eszközeink, hogy a Te megoldásaidat találjuk meg közösen. A megoldás benned van, csak több figyelem szükséges ahhoz, hogy rátalálj. Miközben Te beszélsz, figyelemmel hallgatunk elfogulatlan hozzáállással és néha kérdezünk, hogy mélyebbre tudjunk menni a problémádban és előhívjuk a saját erőforrásaidat.

A segítés során fontos számomra a hozzánk fordulókat úgy erősíteni, hogy minél nagyobb önállóságot, felelősséget vállaljanak az életükért. Hisszük, hogy mindenkiben megvan a képesség a fejlődésre és az önmegvalósításra.

Célunk, hogy sikerüljön tartósan összekötni téged a belső erőforrásoddal, hogy hatékonyabban küzdhessél meg jövőben a kihívást jelentő helyzetekkel.

Hány alkalomra van szükség?

Ez a te helyzetedtől függ, hogy milyen elakadással érkeztél, illetve a saját fejlődési lehetőségeden, hozzáállásodon múlik. Általában 6-8 alkalom szükséges.

Úgy érzem, szeretnék belevágni!