fbpx

Nyár színtípus

Nyár színtípus

Az előző blogcikkeinkben (itt találhatod) már szó volt a színtanácsadás alapját képező évszakelméletről, valamint a Tél és a Tavasz színtípus bemutatásáról. Következzen most a Nyár színtípus bemutatása.

Nyár színtípus bemutatása:

Képzeld el a következő jelenetet:

Fülledt, nyári nap, elmosódott, egymásba folyó fátyolos színek

Nyár Gondoljunk egy nehéz, fülledt, forró, száraz nyári napra. A színek elvesztik élénkségüket, minden összemosódik, nincsenek kontrasztok.
A felszálló melegtől kissé délibábosan folynak össze a dolgok.

“Nyár. (…) A legszebb fejlődés kora, a tökéletesedés, a mindennemű hanyatlást megelőző szépség időszaka:
az élet dele.”
–  Cecelia Ahern

A Nyár színtípus színei:

Színei: Hideg, tompa, világos. Lágy, kevert, kissé fátyolos, kopott színek. A színtípus paletta színei között találhatjuk valószínűleg a legfinomabb árnyalatokat az összes színes paletta közül, tartalmazza egy angol vidéki kert finom színeit. A tavaszi friss és meleg tónusok átadják a helyet a nyári álmos napoknak, ahol a színek lágyak és álomszerűek lesznek,  a pára fátyolán keresztül látszódnak.

Nyár színtípus finom szépsége, eleganciája

A nyarak lágyak, finomak, így ők a hasonlóképp puha, tört színekben fognak igazán tündökölni. Igazi arisztokratikus megjelenést várhatunk tőlük a megfelelő színekben. Ezt a karaktert a Disney hercegnők közül Hamupipőke testesíti meg legjobban, bár a haja lehetne hamvasabb szőke.

A legalapvetőbb szín, amit figyelünk az a bőr világossága és színezete. Ez árulja el a legtöbbet, a többi szín ezt szépen kiegészíti jó esteben. Bár vannak kivételek, és ettől vagyunk különlegesek! A következő általános szín leírások nincsenek kőbe vésve, mindig vannak kivételek. Sőt, általában nincsenek tiszta típusok.

 

A Nyár színtípusba tartozó személyek természetes jellemzői:

Bőr: A bőr tónusa a világos elefáncsontszínttól a tiszta, közepes bézsig terjedhet, de mindig hideg árnyalatú, gyakran áttetsző, emiatt lehet szürkés vagy kékes árnyalatú. Könnyen elpirul, ilyenkor rózsaszínes árnyalatú lesz. Gyakran fáradtnak hat a bőre.

Haj (szemöldök, szempilla): Hideg tónusú, ezüstös. Lehet világos és közepes árnyalatú is. Hamvas szőke vagy barna, gyakran úgy említik, hogy seszínű. Általában szőkének születnek, ami besötétedik.

Szem: Általában világoskék, szürkéskék vagy szürkészöld. Nem olyan tiszta, mint a tavasz szeme, mivel sok szín és árnyalat keveredik benne.  Nem üt el az arctól és a hajszíntől. A szemfehérje vizes, átlátszó, nem kontrasztos a szemszínnel.

Száj: Hideg, kékes rózsaszín, mályva színű.

 

A Nyár színtípusba tartozó személyek öltözködése:
Finoman összemosott színárnyalatok

Öltözékének színei, esetleges sajátosságai: A ruhái füstös, mosott jellegűek lehetnek, de fontos kiemelni, hogy ez nem az a mosott, amikor látszik, hogy elhasznált az anyag!
Világos, lágy színek veszik körül, jellegzetesen mályva, szürke, kék, és ezek különleges keverékei a legjobbak. A bőrszíne és a szeme mindig tisztább, ha olyan színeket visel, amelyek visszatükrözik a természetes színeit.  Ilyenkor kivirágzik az arca, fiatalabbnak és vonzóbbnak tűnik.

A fent leírt jellemzőkre egy finoman összemosott, aquarell festmény szerű, elnagyolt mintázatú ruha tökéletesen megfelel. A szürke és a sötétkék felel meg neki a  semleges színek közül. Ékszerszínei a fehérarany, halvány ezüst, halvány rosegold, pezsgő. A nagyon sötét, erőszakos ezüst nem szerencsés – ez esetleg flitteres/fényes ruháknál jelenhet meg.

 

Elegáns, hűvös, kékes, szürkés árnyalatok jól állnak neki

Színeinek stílusa: Elegáns, arisztokratikus, romantikus.
Ez a színekből következik, hiszen például a szürke – mályva – világoskék színek visszafogottak, nem hivalkodnak. Ezek a fakó és világos színek kicsit a 3 méterrel a föld fölötti repülést tükrözik, nem úgy, mint az ősz sötét meleg színei, melyek földközeliek és  legszívesebben belegubóznánk.
(Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nyár típusnak ilyen stílusban KELL öltözködnie.)

Télen, mikor mindig sötétebb színekbe öltözünk, a nyár típus viseljen sálat az arc közelében; a kabát fölött.

Néhány nyár színtípusba tartozó híresség: Sarah Jessica Parker, Kate Middleton, Emily Blunt, Kate Winslet, Mihalik Enikő, Palvin Barbara, Jodie Foster, Cate Blanchett, Alec Baldwin, Halle Berry, Tom Cruise, Michael Douglas, Jennifer Garner,  Brad Pitt,  Meryl Streep, Uma Thurman.

 

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen színtípusba tartozol, gyere el stílustanácsadásunkra, részletesebb információt itt találsz róla:  Stílustanácsadás

 

További stílusról szóló blogbejegyzéseinket itt találod:Stílus tippek.  Illetve érdemes további tippekért követni a Facebook csoportunkat : Charmina csoport

Ha fejlesztenéd a stílusodat, akkor nézd meg a Stílustanácsadás oldalunkat. Most már segítséget kaphatsz a stílusod fejlesztéséhez kényelmesen is: online konzultációk

Hamarosan folytatjuk a témát!

 

 

 


Sift Karina

Stílustanácsadó
Pszichológus hallgató

További hasznos tartalmak a színtanácsadás témájában: Színtanácsadás blogcikkek

Iratkozz fel további tippekért a stílusod kialakításához!
Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

 

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék