fbpx

Tavasz színtípus

Tavasz színtípus

A színtanácsadás alapját képező évszakelméletről (évszakelmélet bevezetés) és a Tél színtípus bemutatásáról szóló blogbejegyzés után nézzük meg a most a tavasz színtípus bemutatását.

Tavasz színtípus:

Tavasz színtípus hangulat: virágzó természet, nyíló színes virágok

Képzeld el a következő jelenetet:

A tavasz az újjászületés időszaka, gondolj a virágzó tavaszi környezetre,  frissen nyíló színes virágok, élénk rügyező zöld növények.
Az illat is vidám, játékos és az egész természet árasztja magából a megújulást, üdeséget.

“Bekeringőzött a tavasz, minden fát és bokrot táncra kért, és a növények örömmel öltötték fel a rózsaszínű és fehér, halványsárga és bíbor, illatos sziromruhájukat. “ – Lucy Maud Montgomery

A tavasz színtípus  a legfinomabb, de élénkebb típus az évszakok között. Természetes színei meleg és napos árnyalatúak, könnyű és szelíd, friss és tiszta, gyönyörű, lenyűgöző élénk friss színpalettával.
A Tavaszi színpaletta minden színének meleg vagy sárgás – szinte arany fénye van.

Színei: Meleg, tiszta, világos. Friss, üde, mézzel/arannyal átitatott színek. A valódi tavaszi színmintának minden szín meleg árnyalatát tartalmaznia kell – vörös, kék, zöld, zöld, sárga, bíbor, szürke, bézs, barnás. Bátran viselhet élénk, tiszta színeket.

Tavasz színtípus: bájos, ragyogó nők

A tavaszi színtípusba tartozó személyek bájosan elragadók, nem állnak jól nekik sötét, komor színek.  Igazán friss és törékeny nők jutnak először eszünkbe, ha Disney hercegnőt kéne említeni, akkor Csipkerózsika, vagy Aranyhaj képviselné ezt a karaktert. Világszerte ez a legritkább típus. Illetve ide tartoznak a tipikus angolos megjelenésű (vörös haj, szeplők) emberek.

A legalapvetőbb szín, amit figyelünk az a bőr világossága és színezete. Ez árulja el a legtöbbet, a többi szín ezt szépen kiegészíti jó esetben. Bár vannak kivételek, és ettől vagyunk különlegesek!
A következő általános szín leírások nincsenek kőbe vésve, mindig vannak kivételek. Sőt, általában nincsenek tiszta típusok.

Megváltoznak-e színei az öregedéssel? Nem, mert a természetes színezése genetikai, tehát nem változik. A tavaszi színezésben megtalálható fényesség és tisztaság akkor is megmarad a szemében, még akkor is, ha a haja az idő múlásával elkezd őszülni, fakulni. Ilyenkor lehet, hogy érdemesebb világosabb árnyalatokat választania.

 

A Tavasz színtípusba tartozó személyek természetes jellemzői:
Tavasz színtípus: meleg barackos bőr és mézes, aranyló hajszín

Bőr: Meleg, világos, üde és barackos árnyalatú bőre van. Gyakran szeplősek, de szigorúan aranyló szeplők. Ha elpirul, akkor barackos az orcája.

Haj (szemöldök, szempilla): Mézes aranyló árnyalatokkal lehet legjobban leírni. Általában világos a hajszíne, meleg arany árnyalattal. Világosszőkétől a közepes meleg, gazdag gesztenyebarnáig bármi előfordulhat, de jellemző rájuk az eperszőke és vörös hajszín is. Sokszor vörösesnek születnek és később beszőkül a hajuk. Még akkor is, amikor öregszenek, valószínűleg megőrzik a hajuk arany fényét.

Szem: Világos, ragyogó, türkizes árnyalatok, esetleg barna. A lényeg, hogy legyen benne egy kis aranyló meleg árnyalat. A szemfehérje itt is tiszta, lehet kicsit sárgás, de nem annyira kontrasztos, mint a télnél.

Élénk tiszta szem, meleg, aranyló szeplők, vörös árnyalatú haj

A szemének fényessége sok esetben az egyik legszembetűnőbb jellemzője – tiszta kék vagy türkiz, néha zöld vagy topáz.
Az írisz körül gyakran sötétebb karika található.

Száj: nekik is mályvás, de nem annyira üt át rajta a kékes árnyalat.


A Tavasz színtípusba tartozó személyek öltözködése:

Öltözékének színei, esetleges sajátosságai:
Inkább világos és élénk színeket keressen, a sötét és kevert színekben elveszítheti a rá jellemző üdeséget. Amennyiben mégis sötét színeket kell választani nagyon fontos a meleg árnyalat. A korall és barack árnyalatok csodásan mutatnak rajtuk.
Ruháin megjelenhetnek a játékos apró minták, akár virágminták, melyek a tavaszt idézik. Náluk, a téllel ellentétben kevésbé szerencsés a nagy minta, mert az sokszor túlzott komolyságot áraszt. Ékszerszínei főként a pezsgő, rosegold, arany (de nem az az erős, trombita arany).

Színeinek stílusa: romantikus, friss, klasszikus stílusjegyekkel. Ez a színekből következik, hiszen például a szarvasbőr – almazöld – barack kombináció mindig üdeségek, fiatalosságot és játékosságot üzen. Nehezebb olyan határozott és drámai megjelenést elérni velük, mint például a tél színeivel. A sok élénk szín között első pillantásra úgy gondolhatjuk, hogy nagyon kevés semleges szín található.

Ne félj az élénk színeket akár tetőtől-talpig viselni. A színek keverésére a különböző színes nyomtatások viselése egy könnyebb módszer lehet.
Ha visszafogottabb megjelenésre vágysz tavasz színtípusba tartozóként, akkor a camelszínű kabát vagy kardigán, vagy a krém selyem ing hasznos elemek lehetnek a ruhásszekrényben.

(Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tavasz színtípusnak ilyen stílusban KELL öltözködnie.)

Néhány tavasz színtípusba tartozó híresség: Nicole Kidman, Blake Lively, Kate Hudson, Charlize Theron, Emma Watson, Mila Kunis, Cameron Diaz, Adriana Lima, Christina Hendricks, Drew Barrymore, Vanessa Paradis, Antonio Banderas, Kristin Davis, Tom Hanks, Goldie Hawn, Reese  Witherspoon és Renée Zellweger

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen színtípusba tartozol, gyere el stílustanácsadásunkra, részletesebb információt itt találsz róla:  Stílustanácsadás

Hamarosan folytatjuk az évszaktípusok bemutatását!

 

További stílusról szóló blogbejegyzéseinket itt találod:Stílus tippek.  Illetve érdemes további tippekért követni a Facebook csoportunkat : Charmina csoport

Ha fejlesztenéd a stílusodat, akkor nézd meg a Stílustanácsadás oldalunkat. Most már segítséget kaphatsz a stílusod fejlesztéséhez kényelmesen is: online konzultációk

 

 

 


Sift Karina

Stílustanácsadó
Pszichológus hallgató

További hasznos tartalmak a színtanácsadás témájában: Színtanácsadás blogcikkek

Iratkozz fel további tippekért a stílusod kialakításához!
Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

 

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék