fbpx

Tél színtípus

Tél színtípus

Az előző blogcikkünkben (itt találhatod) már szó volt a színtanácsadás alapját képező évszakelméletről. Most nézzük meg részletesebben és kezdjük a Tél színtípus bemutatásával.

“Nincs tavasz tél nélkül, nincs élet halál nélkül” – Spíler című film

Ahogy a nyitó idézetből is már érezhető, egy hűvös, kontrasztos, drámai színtípus jegyről lesz szó.

Tél: élénk, tiszta, kontrasztos színek játéka

Képzeld el a következő jelenetet:

Tél van, amikor kifújja a várost a szél, csípős hideg van, és ragyogóan süt a nap.  Minden olyan élénk, olyan éles, tiszta. Nagyok a kontrasztok a fény és az árnyék között.
Amire még érdemes lehet gondolni, az a sípálya ragyogó napsütésben a sok színes-neon síruhában lévő emberek…

Színei: Hideg, tiszta, sötét. Körülhatárolt, erősen kontrasztos és jeges színek.

A tél színtípus karakteres, erőteljes, észrevehető.
Egy igazi díva tud lenni megjelenésében. A hozzáillő színek is hasonlóak. Akire érdemes ilyenkor gondolni, az az Ördög Prada-t visel-ben megjelenő drámai Meryl Streep. Disney hercegnőben a tökéletes példa Hófehérke vagy Elza.

A legalapvetőbb szín, amit figyelünk az a bőr világossága és színezete. Ez árulja el a legtöbbet, a többi szín ezt szépen kiegészíti jó esetben.
Bár vannak kivételek, és ettől vagyunk különlegesek! A következő általános szín leírások nincsenek kőbe vésve, mindig vannak kivételek. Sőt, általában nincsenek tiszta típusok.

 

A Tél színtípusba tartozó személyek természetes jellemzői:
Tél színtípus sötét hajszínnel

Bőr: A bőrárnyalat a színelemzési folyamat egyik, bár néha megtévesztő szempontja. A Tél színtípusúaknak általában nagyon világos, hideg árnyalatú, porcelán. Lehet sötét bőre is, de akkor is hideg, rózsás tónusú. Könnyen leégnek, elpirulnak.

Haj (szemöldök, szempilla): A legtöbb téltípus hajszíne valószínűleg természetesen sötét, és kecsesen őszülnek. Általában sötét (sötétszőkétől a feketéig bármi) és hamvas árnyalatú. Előfordulhat, hogy platinaszőke – majdnem fehér, amiben nem található aranyló árnyalat. Nem számít, milyen sötét volt a hajszín fiatal korában, ahogy öregszik; a haj természetesen puhábbá és világosabbá válik.

Szem: Míg a bőr a legnagyobb felület,  a különböző jellemzők közül a szem jelentős. Valóban ezek  „a lélek ablakai”. És ezek fontosak az elemzésben.

Tél típusú szem, jeges pillantás

A szemszín lehet sötétbarna, szinte fekete, vagy világító hideg, jeges kék. A lényeg, hogy nagyon élénk, csontig hatoló nézése van. A szemszín és a többi szín között nagy a kontraszt.
A szemfehérje nagyon élénk, tiszta fehér.

Száj: Hideg tónusú, kékes rózsaszín.

 

A Tél színtípusba tartozó személyek öltözködése:
Drámai, kontrasztos megjelenés

Öltözékének színei, esetleges sajátosságai:
Az élénk és kontrasztos színek nagyon jól állnak neki. Nyugodtan játszhat a fekete-hófehér párossal is – ezt a többi típus nem engedheti meg magának.
A színek a kontraszt erősítése miatt lehetnek elvágólagosak, nem kell egybefolynia sem direkt, sem illúzió szintjén. Ezt a nagyobb mintákkal lehet elérni, mert az apró minták sokszor egybefolynak.
Gyakran a jeges, fényes anyagok is kiemelik szépségüket.
Ékszerszínei az ezüst, fehérarany, esetenként akár pezsgő.


Színeinek stílusa
:
drámai, modern, elegáns.
Ez a színekből következik, hiszen a magenta – fekete – királykék kombináció soha nem lesz lágy és egymásba folyó, mint például a nyár színei.

Modern, extra ütős megjelenés

A téli típus színpalettájába tartozó színek mindig valami extra, ütős és modern megjelenést fognak szülni.
(Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tél színtípusnak ilyen stílusban KELL öltözködnie.)

 

Néhány tél típusba tartozó híresség: Elizabeth Taylor, Megan Fox, Lauren Graham. Cher, Kim Kardashian, Anne Hathaway, Winona Ryder, Orlando Bloom, Penélope Cruz, Johnny Depp, Teri Hatcher, Catherine Zeta – Jones

 

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen színtípusba tartozol, gyere el stílustanácsadásunkra, részletesebb információt itt találsz róla:  Stílustanácsadás

 

További stílusról szóló blogbejegyzéseinket itt találod:Stílus tippek.  Illetve érdemes további tippekért követni a Facebook csoportunkat : Charmina csoport

Ha fejlesztenéd a stílusodat, akkor nézd meg a Stílustanácsadás oldalunkat. Most már segítséget kaphatsz a stílusod fejlesztéséhez kényelmesen is: online konzultációk

Hamarosan folytatjuk a témát!

 

 

 


Sift Karina

Stílustanácsadó
Pszichológus hallgató

További hasznos tartalmak a színtanácsadás témájában: Színtanácsadás blogcikkek

Iratkozz fel további tippekért a stílusod kialakításához!
Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék