fbpx

Milyen színek lesznek divatosak? – A 2019-es tavaszi-nyári paletta színei

Milyen színek lesznek divatosak? – A 2019-es tavaszi-nyári paletta színei

Tavasszal elbúcsúzunk a 2018-as év trendszínétől, az UltraViolet lila színétől és helyette a tavaszi-nyári időszakban az év színe a Living Coral fantázianévre hallgató, narancsos korallszín lesz. A színpaletta azonban a főszínen kívül is tartalmaz további élénk, dinamikus és vidám árnyalatokat.

A Pantone intézet minden évben meghatározza a következő időszak trendszíneit, a korábbi évekhez hasonlóan a mostani színpaletta inspirálja majd a divatot, a lakberendezési és az esküvői trendeket is.

A 2019-es tavaszi-nyári paletta legfontosabb színei erős, szemet gyönyörködtető piros, narancssárgás és rózsaszín árnyalatúak.

“Pszichológiai szempontból, ha egy bizonyos szín valódi jelentéseire gondolunk, akkor a piros család valamennyi élénk árnyalata a hatalommal társul. Az erő az a szó, amely leírja a közelgő tavaszi gyűjtemények lényegét. Ezek magabiztosak, felemelő, örömteli árnyalatok és a legfontosabb dolog, amely egyesíti őket, az erő.” – közölte a Pantone ügyvezető igazgatója.

A Pantone színpalettája tükrözi azt a vágyunkat, hogy a jövőben olyan energikus színekkel találkozzunk, melyek a szabadságot, a megbízhatóságot és a létfontosságú energiát testesítik meg.
 A tavaszi paletta árnyalatai a játékos önkifejezés kreatív kombinációin keresztül vezetnek minket az expresszionizmus útján.

A Pantone legújabb előrejelzései alapján a következő tavaszi színek merészen élénkek, ugyanakkor nem túl intenzívek, olyanok, mint egy aranyszínű fénysugár egy színes kaleidoszkópon.

A divatszínek közvetlenül a természetből származnak és a hangsúlyos árnyalatok is mutatják a hiteles színkifejezés és a kreativitás iránti igényünket.

A 2019-es tavaszi-nyári trendszínek között 12 élénk, színpompás színváltozat és a 4 klasszikus, semleges árnyalat  lesz meghatározó.

Lássuk tehát részletesen, hogy milyen színek lesznek a divatban a 2019. nyarán és tavaszán

A magabiztos piros árnyalatok:
A tavaszi palettában szereplő vöröses árnyalatú színek erőteljesek, merészek, ugyanakkor játékosak és vidámak. Szinte látni, tapintani lehet az energiát, szenvedélyt és az izgalmat, amit ezek a színek idéznek elő. A piros szín alapvetően magabiztosságot és erőt sugall.
Stílustanácsadóként nagyon sokszor javasoljuk, hogy csempésszünk be egy kis piros színt az öltözékünkbe, ha fontos interjúra vagy randevúra szeretnénk menni.

Elnézve a mostani palettán szereplő sok narancsos, vöröses árnyalatot, a következő tavasz színei közül viselve sokszor lesz, hogy úgy érezzük majd, mintha mienk lenne a világ.

 

PANTONE 16-1546 Living Coral – Élő korall (lágy korall)

2019-es év főszíne, a lágy és finom árnyalatú korall az arany fénye miatt a nőiesség és az érzékenység megtestesítője a palettán. Ez az életerős, csodálatos, narancsos meleg árnyalatú korall szín nemes és kacér, tele van természetes energiával és optimizmussal.

Mindannyian úgy érezzük, hogy a csúcstechnológiák és a társadalmi hálózatok korában egyre inkább hiányzik a valódi emberi intimitás az életünkből.  Az energetikus Pantone Living Coral szimbolizálja az optimizmus iránti természetes igényünket, az örömöt, a társaságot és a szórakozást, valamint személyre szabja a spontán önkifejezés iránti vágyunkat.

Gyorsan változó világunkban több kollektív élményt szeretnének az emberek, ugyanakkor javulást a társadalmi kapcsolatok terén, tehát a barátságos hangulatú Living Coral pontosan ezt jelképezi: növeli a pozitív életérzésünket.

Ez az élénk korall szín a narancssárga és a rózsaszín között helyezkedik el: a gyümölcsös italokat, szép virágokat és trópusi vakációkat idézi.
Az év színéről Itt  olvashatsz bővebben.

 

PANTONE 17-1564 Fiesta – Vöröses narancssárga

Az élénk narancssárgás árnyalatú vörös, a “Fiesta” a szenvedély és a tűz megtestesítője. Ez az izgalmas szín lelkesedéssel és szenvedéllyel csillog. Dinamikus, nagyon aktív és energikus – joggal nyert helyet a legdivatosabb színek között. A 2019-es tavaszi trend izgalmas színe, mely ragyogóvá tesz, akár alkalmi viseletként vagy akár fehérneműként viseled.

 

 

PANTONE 19-1862 Jester Red – a vörös jokerszín, mely közel áll a mélybordóhoz

A mélység és az intenzitás növelésével a Jester Red a gazdag eleganciát és a városiasságot ötvözi. A bordó mély és intenzív tónusa nagyon elegáns, és minőséginek tűnik – akár egy korty több éves burgundi.

A Jester Red divatos vörös színe mélységet és gazdagságot kölcsönöz a teljes tavaszi palettának. Az elegáns és nagyon “városi” szín tökéletesen illeszkedik a paletta világosabb piros-narancssárga színárnyalataihoz és zöld növényi árnyalataihoz. A királykék színnel pedig fényűző kombinációt hoz létre.

Jól ötvözhető a többi 2019-es tavaszi/nyári színárnyalattal, de a leginkább figyelemre méltó akkor lesz, ha önmagában viseled.

 

A Pantone palettáján visszaköszönnek a tavaszi virágok élénk színei, így nem csak piros árnyalatokat találhatunk, hanem számos narancsossárgás árnyalatú színt is.

 

PANTONE 15-1264 Turmeric -kurkuma – élénk világos narancssárga

A kurkuma egy élénk narancssárga szín, mely a palettának egy csipetnyi csípős fűszerezést ad. A kurkuma képletesen emlékeztet arra, hogy adjunk friss fűszerezésként néhány új darabot a divatos ruhatárunkhoz.
A zöld Pepper Stem mellé társítva ez a szín is emlékeztet a tavasz első virágaira. A kurkuma fűszer fantázianevet kapó sárgás narancssárga jól társítható barna és vörös színekkel is. A palettán szintén szereplő királykék színnel pedig extravagáns, de harmonikus duettet alkot.

 

A következő szín, az Aspen Gold névre hallgató világosabb narancssárga hasonló, de kevesebb a színben a narancssárga.

PANTONE 13-0850 Aspen Gold – Arany Aspen Világos aranysárga

A Pantone szakértők ezt az élénk, mélyebb sárgát “Golden Aspen” –nek nevezték el, vitathatatlanul napsütéses szín. A nap sugaraihoz hasonlóan mindent beragyog, meleg tavaszi napsütésként örömet, vidámságot és jó hangulatot okoz. Jól megérdemelt helye van a tavaszi színek között. Jól társítható a vöröses árnyalatokkal is, mint a Coral és Fiesta.

 

 

PANTONE 15-0960 Mango Mojito – Mango aranysárga

Egy másik aranysárga a palettán a Mango Mojito, mely szintén egy gazdag, de meglehetősen nyugodt szín. Ez a bámulatos sárga kényelmet és kellemes érzéseket biztosít. Természetesen elég szép ahhoz, hogy megérdemelje a helyét a tavaszi-nyári listán.
Szintén remekül társítható a vöröses és zöldes árnyalatokkal.

 

 

PANTONE 12-0742 Lemon Verbena – Lemon Vervain

Ez a trendi sárga szín optimizmust, vitalitást és könnyedséget szimbolizál. Fényes és napos, kellemesen vidám. Mint látjuk, bővelkedik sárga árnyalatokban a tavaszi-nyári paletta, a Lemon Verbena pedig ezek közül a legvisszafogottabb. Ez egy vidám, citromsárgás színárnyalat, amely különösen jól párosítható kék színnel.

 

Folytatva a természeti kép megfestését, a tavaszi virágszínekhez adtak néhány zöld színt is a teljesség kedvéért.

PANTONE 18-0416  Moss Terrárium – terrárium mohazöld – mélyzöld

A terrárium-zöld a tavaszi és a nyári  időszak tipikus zöld árnyalata, mely a természet fizikai szépségére,  egy sűrű erdő leveleinek zöldjére emlékeztet. E szín mélysötét árnyalata hasonlít a trópusi dzsungel lombjaira, és tökéletes vászon az élénk virágszínek számára.

Az idei tavaszi / nyári színek közül ez a leginkább kettős jellegű, hiszen benne van az erdőben megjelenő mohazöld természetes, buja árnyalata, valamint a katonazöld is, mely megtestesíti a nők harcos feminista mentalitását.

A Dior divatháznak sikerült megragadnia ennek a színnek a kettősségét azáltal, hogy olyan 2019-es ruhákat terveztek, amelyek megmutatják a dzsungel felfedezőjét és a harcra kész katonát is.

 

 

PANTONE 17-0542 Pepper Stem – Pepper Stalk borsszár

A Pepper Stem a Terrarium Moss világosabb, melegebb árnyalatú testvére. Ez a természetes szín a visszafogottsága ellenére egészséget sugároz, és emlékeztet bennünket a megújulásra, ami a 2019-es tavaszi trendszínek általános jellemzője.

Ez a sárgászöld szín nem is kissé pikáns, ám nem annyira erőteljes és élénk, ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy lágyítsa a tavaszi paletta élénk vörös és narancs árnyalatait. Nyugodt és természetes, helye van a tavaszi és nyári ruhatárban a tavasz, a természet és a zöld növények szimbólumaként.

 

 

PANTONE 19-4150 Princess Blue- Kék hercegnő – királykék

Természetesen nem maradhat kék szín nélkül a Pantone trendszín paletta.  A mély és élénk kék árnyalat csillogó és dicsőséges. A fenséges királykék árnyalat a hűvös árnyalatok képviselője. Frissességet, hidegséget és mélységet hoz a tavaszi-nyári színek palettájába.

A Princess Blue kékje egy nyugodt, magabiztos, luxushoz kapcsolódó szín. A Kurkuma és a Mango Mojito színekkel jól kiegészítik egymást.

 

 

PANTONE 14-2808 Sweet lila – Édes liliom, édes lila

Ebben a Pantone színben a rózsaszín egy kis levendula árnyalattal keveredik, így a tavaszi színtrendek egyik legszebb, nőies színvariánsa. Ez a szentimentális, lágy nőies változat gyengédséget és finomságot képvisel, ártatlanságával elbűvöl. Ebben a szezonban szívesen alkalmazták a tervezők ezt a színt, fokozva a nőiességet a tüll, a csipke anyaghasználatával, és a fodros szabászati megoldásokkal.

 

 

PANTONE 15-1619 préselt rózsa – száraz rózsa

A finom préselt rózsaszínű árnyalat tele van romantikával és szentimentalizmussal. A préselt rózsa az a szín, amely magában foglalja azt a nőiességet, amely olyan divatos volt a kifutópályán a divatbemutatókon. Ez az értékes pasztell rózsaszín összehasonlítva a testvérével, az édes lilával, egy kissé melegebb árnyalatú.

 

 

PANTONE 18-2045 Pink Peacock – Rózsaszín Páva mély rózsaszín

Ezt az erőteljes pink színt, melyet már láttuk a 2018-as őszi palettán, nem lehet figyelmen kívül hagyni.  Igazi ünnep a szemnek, így továbbra is örülhetünk a jelenlétének. Egyike a legszembetűnőbb tavaszi színárnyalatoknak. Olyan feltűnő szín, hogy kevesen merik önmagában viselni. Kísérletezhetünk ezzel a mély árnyalattal, semleges színekkel kombinálva például munkahelyi viseletnek is jó választás lehet. Olyan meleg árnyalatú színekkel is variálhatjuk, mint a Kurkuma és az Aspen Gold.

 

 

PANTONE 18-1031 Toffee – Karamella

A finom karamell -csemege meleg barna színe képes kiegyensúlyozni a tavasz-nyári divatpaletta élénk árnyalatait. A nyugodt, meleg szín mélységet és földszerűséget kölcsönöz a látványnak.
Melegebb vörösekkel és sárgákkal párosítva az elkövetkező évszakokban is már egy különleges őszi hatás érhető el, de a szójabab fantázianévre hallgató, neutrális színnel kombinálva klasszikusnak tűnhet.

 

A semleges színek palettája Panton 2019 tavasz – nyár

A Pantone frissítette a klasszikus neutrális színek palettáját is. A mindennapi életben és a szekrényben mindig szükség van egy alapra, egy bizonyos struktúrára. A 2019-es tavaszi és nyári időszak klasszikus színei a következők: a bézs Soybean, a fehér Sweet Corn, sötétkék Eclipse és barna Brown Granite.
A paletta színeit külön-külön is lehet használni. A semleges színek “alapja” kiváló alapot nyújt a hatékony színkombinációkhoz, garantálva a megfelelő harmóniát és a szükséges kontrasztot.

PANTONE 13-0919 Soybean – Szójabab, Szója

A szójabab finom, lágy és semleges színe természetes és kifinomult. Ez a vonzó és sokoldalú árnyalat bármilyen színnel jól társítható. Ugyanolyan jól működik egy boho-chic ruhában, mint egy elegáns öltöny esetén.

 

PANTONE 19-3810 Eclipse – Eclipse

Az éjszakai égboltra emlékeztető mélykék szín komoly és titokzatos. A kéknek ez a mély sötét árnyalata lehető legközelebb ál a fekete színhez, anélkül, hogy lemondana a kék szín természetéről. Ez a sötét és misztikus árnyalat remek alternatívája a fekete színnek.

 

PANTONE 11-0106 Sweet Corn – csemegekukorica

A finom, fehér, tejszínes Sweet Corn elcsábít a lágy árnyalatával. Ez a világos vajszín egyensúlyt teremt az intenzív tavaszi színek mellett, ezért jól működik az idei év színének számító Living Coral színnel is.

 

PANTONE 19-0805 Brown granite – barna gránit

A fényes és kiegyensúlyozott Brown granite tökéletes barna szín: semleges, mély, nem túl vörös, nem túl sötét, így mindenki számára megfelelő lehet. Ez a diszkrét és univerzális barna nagyon erős, hiteles és “földelt”jellegű.

 

 

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy milyen színek állnak jól neked, akkor gyere el, vegyél részt valamelyik stílus tanácsadó programunkon.

Itt találhatsz róla bővebb információt:  Stílustanácsadás

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további stílus tippjeinkről!

 

 

 

 

 


Ladányi Beáta
Stíluskommunikátor, Stílustanácsadó

Párkapcsolati coach, Mediátor


Iratkozz fel további tippekért a stílusod kialakításához!
Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék