fbpx

Living Coral – 2019 trendszín – Hogyan viseld?

Living Coral – 2019 trendszín – Hogyan viseld?

Pantone 2019 tavaszi-nyári trendszíne a Living Coral – stílustanácsadó szemmel

Kérdés, hogy a Pantone trendszín előrejelzése alapján mire számíthatunk, milyen színek jelennek meg most tavasszal a boltokban?

Ha egy szóval kell összefoglalnom – meleg színek – a 2019 tavaszi-nyári paletta elsősorban a meleg színtípusba tartozóknak kedvez. Ez most egy szokatlanul meleg színpaletta, tele tavaszi virágszín-árnyalatokkal és zölddel.

Nézzük részletesebben, hogy milyen meleg árnyalatok szerepelnek a tavaszi és a nyári 2019-es színek között:

– két árnyalata a pirosnak: Fiesta és Jester Red,
– két narancssárgás árnyalat: Turmeric és Living Coral,
– két meleg zöld árnyalat: Pepper Stem és Terrarium Moss,
– két sárga: Aspen Gold és Mango Mojito,
– valamint a barna karamella.

Hidegebb színárnyalatok:
– Pink Peacock
– gyönyörű kék, a Princess Blue
– és a Sweet Lilac

Ezekről a színekről részletsebben olvashatsz a ITT ebben a korábbi cikkben.

 

Mivel itthon többségben a hideg színtípusba tartozó emberekkel lehet találkozni, így gyakran tapasztaljuk, hogy az üzletek kínálatában kevésbé találhatunk meleg színárnyalatokat. Elnézve a mostani trendszínek palettáját, ez várhatóan most változni fog. Ráadásul érdemes megnézni, hogy ezek a színek milyen jól működnek együtt – bátran keverheted és összehangolhatod őket anélkül, hogy aggódnod kellene, hogy hibázni fogsz.

 

 

Living Coral 2 – a 2019 év fő trendszíne

Az év színének kiválasztásához a Pantone gondosan elemzi a trendeket. A Pantone Color Institute szakértői minden évben új színhatásokat keresnek a világban, s ez a választott színegyüttes elkerülhetetlenül befolyásolja majd a szórakoztatóipart, a designt, a reklámot, a művészeteket, a divatot és az életmódunkat is.

Íme az elmúlt 10 év Pantone színei: 

Lehet, hogy kíváncsi vagy, hogy vajon miért kell évente meghatározni az év színét?
A trendszínek összeválogatása tényleg nagyon összetett és komoly munka. Több ember a különböző iparágakból érkezve találja ki, hogy melyik szín legyen meghatározó a következő évre a közelgő trendek és az általános  társadalmi-művészeti-kulturális hangulat alapján.

A 2018-as ultraibolya után a 2019-es év fő trendszíne a Living Coral. Ezt a divatszínt fogjuk viszontlátni a ruházaton, ékszereken, kiegészítőkön, de még a belsőépítészetben is, falfelületek színeként és bútorok színeként, sőt, még a kozmetikumok csomagolásán is.

A Pantone intézet indoklása szerint a közösségi médiák, a virtuális hálózatok és a digitális technológia egyre inkább beépül a mindennapi életünkbe, miközben egyre inkább olyan  hiteles és érdekes tapasztalatokat keresünk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy ebben a személytelen világban személyes kötődést és intimitást találjunk. A korallok által ihletett trendszín vidámságot, optimizmust visz a mai felgyorsult világunkba, amikor csak egy kis melegségre, meghittségre vágyunk, és kiszakadnánk a virtuális világból. Az arany árnyalatokkal bíró élénk korall szín, miközben lágyságot és frissességet is hoz a mindennapjainkba, pont ezt a meleg érzést sugározza és kellemes környezetet teremt. A Living Coral energikus, ösztönzi az öröm és a hiteles tapasztalatok keresését, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy kapcsolatba léphessünk magunkkal és másokkal.

Így, míg tavaly az „Ultraviolet” szín energiával töltötte meg a körülöttünk lévő dolgokat, idén az „Élő Coral” optimistább és természetesebb síkon mozog. Erre nagy szükség van egy olyan világban, amely állandó változáson megy keresztül az elkövetkező hónapokban is.

A PANTONE 16-1546-árnyalatát a tenger alatti korallok színe ihlette, és a korallok ökoszisztémájában sok élőlény menedéket talál, ők pedig táplálékforrást és védelmet biztosítanak nekik. Ugyanígy a névadó korallokhoz hasonlóan a Pantone szín élénk és természetes meleg árnyalata megnyugtat, mégis felemel a gyorsan változó világban.

Elmondható erről a természet által inspirált színről, hogy

–  vonzó, élénk, mégis lágy
– barátságos és lelkes, energiával teli és inspirál
– szimbolizálja az optimizmust és az örömteli cselekvések szükségességét
– játékos kifejezésre való törekvésünket testesíti meg

 

És most nézzük stílustanácsadó szemmel:

Nyilvánvalóan a korall egy megosztó szín! A hideg színtípusúaknak okoz igazán fejtörést, hogy ezt a színt viselhetik-e egyáltalán, és ha igen, akkor hogyan.

A Living Coral valójában a rózsaszín és a narancssárga közötti kevert színárnyalat. A hangulatunkat, életünket melegséggel megtöltő őszibarackos narancsszín az időtlen nyár lényegét rögzíti. Mivel ez egy meghatározó szín lesz, fontos tudni, hogyan lehet társítani más színekkel annak érdekében, hogy lenyűgöző és harmonikus eredményt érjünk el.

A Pantone Living Coral több bőrtípushoz illő árnyalatát megtalálhatjuk nemcsak az öltözékszínekben, hanem a rúzsok között is.

 

Hogyan viseljük a Living Coral színt

Örültem, amikor rájöttem, milyen közel áll nagyon sok korábban beszerzett ruhám színe a Living Coral trendszínhez. Ez az a szín, amit már korábban is nagyon kedveltem, és most megvan arra a lehetőségem, hogy még több ilyen árnyalatú darabbal gazdagítsam majd a ruhásszekrényem. Ez a szín képes vidám, napos hangulatot adni.

Az első dolog, amit tudni kell, hogy az igazi korall színárnyalat nem minden ember számára előnyös.
Amikor valakivel színtanácsadást végzünk, nemcsak azt vizsgáljuk meg, hogy hideg vagy meleg színtípusba tartozik-e, hanem, hogy az élénkebb vagy lágyabb, világosabb vagy sötétebb színek állnak-e jól neki.

Az ennek megfelelő jellemzők alapján is megvannak azok a korall árnyalatok, amelyek a legjobban megfelelnek számukra:


Színek világossága, sötétsége:

Milyen színek harmonikusabbak a saját adottságaiddal? Világosabb vagy sötétebb árnyalatok?

 

Világos jellemzők:

Akár világosabb fajtát, akár az eredeti korallszínt is viselheted egy könnyebb színárnyalat mellett, még rózsaszínesebb vagy lazacos variációban is. Nagyon szép a világosszürke vagy a bézs színekkel társítva.
Az élénkebb kék és zöld és korall színeket tartalmazó mintás anyagokban is mutatós lehet a megjelenésed.

Sötét színek:
Ha sötét színtípusúak közé tartozol, akkor minél sötétebb, mélyebb árnyalatú korall színt választasz, annál jobb. A korall jól működik a kék, az erdei zöld és türkiz színekkel társítva is. Használhatod még a közepes árnyalatot is, azonban a túl világos rózsaszínes, és a pasztell árnyalatok kevésbé lesznek számodra előnyösek.

Világos, barackosabb árnyalatok
Színek telítettsége:

A telítettség azt mutatja meg, hogy az adott szín mennyire szürkés. Minél kevesebb a szürke mennyisége, annál tisztább, telítettebb a szín:

Lágy, tört színek:
A Living Coral tökéletes a lágy színtípusú hölgyek számára! Nagyon szép kék, zöld, barna vagy szürke színekkel, valamint kiváló a farmerekkel való párosítása. A korall és katonai zöld társítás is remek.

Tiszta, élénk színek:
Akiknek jól állnak a tiszta, élénk színek, náluk a korallszín is remekül működik, különösen világosabb árnyalatokkal és fekete-fehér vagy sötétkék és fehér, továbbá bármi más nagy kontrasztú párosítással. A korall színű öv, vagy cipő a ruhásszekrényük pompás kiegészítője lehet.

Különböző tört és élénk árnyalatok
Hideg vagy meleg színek állnak jobban?

Meleg színek előnyösebbek:
A meleg színtípusúak bátran viselhetik, nagyszerű számukra a korall szín, mert közel van a narancssárgához. Előfordulhat, hogy egyesek számára úgy tűnik ,hogy nem harmonizál a bőrük színével. Érdemes azért kísérletezni, különösen, ha távolabb helyezkedik el a szín az arctól, mint pld. amikor a korall színű nadrágot párosítunk katonai zöld felsővel.
A meleg és élénk jellemzőkkel bíró tavasz típusúaknak az egyik pompás színpárosítás lehet a korall és a türkiz. Külön is nagyon mutatós ez a két szín, de egymással ötvözve rendkívüli vidám összbenyomást alkotnak.

Meleg, élénk árnyalatai a Living Coralnak

Hideg színek a legelőnyösebbek:
Szomorú hír, de ha az igazán hideg színtípusúak táborába tartozol, akkor érdemes távol maradnod a koralltól, hacsak nem rózsaszínesebb árnyalatú darabot választasz, vagy esetleg távol viseled az arcodtól.

Sokszor elmondjuk színtanácsadáson is, hogy ha kedvelünk egy színt, ami történetesen nincs a palettánkon, akkor nem kell róla teljes egészében lemondani. Ami fontos, hogy ne az arcod közelében viseld az adott színt. Viszont tudomásul kell venned, hogy nadrágként, szoknyaként viselve nehezebb lesz társítani a gardróbszekrényed előnyös színárnyalatú darabjaival. Jó megoldás lehet egy hűvösebb árnyalatú korall nadrág társítva fekete, szürke vagy valamilyen más szép, hűvös színű blúzzal kombinálva.

Néhány színtársítás és outfit ötlet:

 

Living Coral fekete színnel kombinálva

Kiegészítők: 

Előfordulhat az is, hogy a személyes adottságaid, színjellemzőid alapján viselhetnél korall színt, ám mégis túl erősnek, élénknek érzed öltözék színnek.
Ilyenkor választhatod kiegészítő színnek, viselhetsz ilyen cipőt, táskát, ékszereket (nyaklánc, karkötő, fülbevaló)

 

Living Coral kiegészítők

 

Alig várom, hogy minél több helyen láthassuk ezt a gyönyörű korall árnyalatokat.

Mit gondolsz erről a Living Coral színről? Fogod viselni?

 

Ha szeretnéd, hogy megvizsgáljuk közösen, hogy megtaláljuk a legjobb színeket, amiket érdemes viselned, akkor keress meg minket egy személyes színelemzésre!

 

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy milyen színek állnak jól neked, akkor gyere el, vegyél részt valamelyik stílus tanácsadó programunkon.

Itt találhatsz róla bővebb információt:  Stílustanácsadás

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további stílus tippjeinkről!

 

 

 

 

 


Ladányi Beáta
Önbizalom mentor, Stílustanácsadó

Párkapcsolati coach, Mediátor

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék