fbpx

Jill Biden stílusa – stílusmustra rovatunk

Jill Biden stílusa – stílusmustra rovatunk

Jill Biden stílusa diszkrét, visszafogott, klasszikusan elegáns. Folytatjuk Jill Biden stílusáról szóló sorozatunkat.

A korábbi két bejegyzésünket itt találod: Mit tudhatunk erről a hölgyről? Valamint  Melania és Jill összehasonlítása

Jill stílusa

Az Egyesült Államok következő first ladyjének már jól kialakult stílusérzéke van. Szívesen nyúl élénk, mély színekhez és mintákhoz, jól szabott, nőies ruhákhoz, valamint gyönyörű kiegészítőkhöz.
Jill Biden nem csak azt a fekete ruhát és gyöngyöt, vagy hozzáillő színű nadrágkosztümöt viseli, amelyet hagyományosan az Egyesült Államok Első Hölgyeihez társítanak. Michelle Obamához hasonlóan ő is kifejezi egyedi stílusát.
Nem fél attól, hogy merész színeket használjon, ugyanakkor szekrénye kevésbé ad otthont a szemet gyönyörködtető designer ruháknak, mint amit láthattunk Melania Trump esetében.

Melania választásaiban láthattunk számos designer ruhát, drága, logóval borított Birkin táskákat, Louboutin cipőket. Melania egy csinos, divatmodell múlttal rendelkező nő, aki ráadásul pénzügyileg is bármit megvehet, hogy fantasztikus megjelenést hozzon létre.

Jill stílusa igazódik az életviteléhez

Vele szemben dr. Jill Biden a feladataira összpontosít, amik túlmutatnak azon, hogy ő csak egy politikus „díszlet” felesége.
Egykori második hölgyként is megtartotta a kialakult stílusát, és előszeretettel alkalmazott olyan klasszikus elemeket, melyek alkalmasak tanítás közben is.
Van már tapasztalata, hogyan kell öltözni a politikai reflektorfénybe kerüléskor, mégis a mostani új szerepe még magasabb szintű láthatóságot fog hozni.

Nem figyelembe véve a két hölgy közötti 19 év korkülönbséget, Jill öltözködésén érződik a profi elkötelezettség. Dr. Jill Biden öltözködése egy erős, profi személyiség érzését kelti bennem. Gyakrabban dolgozik a kulisszák mögött, és az igazi dolgozó nő mintáját mutatja, elegáns egyensúlyt teremtve személyes stílusa és a közszereplő képe között, amelyet meg kell őriznie.

Jill stílusa hivatalos alkalmakon

Közszerepeiben ő mindig nőiesen és elegánsan öltözik magassarkúval, ugyanakkor minden reggel fut egy leggings és t-shirt kombinációban.
Ráadásul azt tervezi, hogy továbbra is tanítani fog, így ő lesz az első first lady a történelemben, aki a beiktatási nap után is fenntartja a napi munkáját.
Szükségképpen Biden ruháinak ugyanolyan praktikusnak kell lenniük, mint emblematikusnak.

Férje 2020-ban folytatott kampánya során Dr. Jill Biden minden alkalommal egyszerű, de mégis különleges stílusú megjelenést hozott létre, különböző tervezői ruhákkal és az ezekhez illő arcmaszkokkal.

Sokszor olyan összeállításokban (csíkos, laza ingek, farmer, pulóverek vállra kötve, mindezt elegánsabbá téve pashmina sálakkal és gyöngysorokkal) láthattuk dr. Jill Bident, ami könnyen utánozható bármely középosztálybeli amerikai (és máshol élő) nő számára – és ebben rejlik a vonzereje.

     

Jill Biden stílusa férje, Joe Biden első elnöki beszéde alkalmával

Lássuk, hogy mit viselt Jill, amikor a férje az első beszédét tartotta meg:

Joe Biden megtartotta az első beszédét miután a 2020-as amerikai választásokon győzelmet ért el. Ekkor Jill csatlakozott hozzá a színpadon, és erre az alkalomra egy elismert amerikai tervező ruhája mellett döntött, az elődjével ellentétben.

Oscar de la Renta által tervezett elegáns, aszimmetrikus, sötétkék alapon színes virágos ruhát választott, mindehhez fekete maszkot és színes maggassarkú cipőt társított.

A jövendőbeli first lady választott ruhája több okból is lehet jelentőségteljes.

Nem Jill lesz az első first lady, aki Oscar de la Rentát viselt. De La Renta a korábbi first lady és stílusikon, Jacqueline Kennedy öltöztetésével vált különösen ismertté. Ő tervezte azt a barackszínű ruhát is, amit Kennedy viselt 1962-ben, mikor Indiába utazott.

Az Oscar de la Renta egy olyan márka, amelyet sok korábbi first lady viselt, és érdemes megemlíteni, hogy a néhai tervező egy bevándorló, a Dominikai Köztársaságban született, majd Spanyolroszágban is élt, mielőtt végül az Egyesült Államokban piacra dobta márkáját. Hosszú pályafutása során számos első hölgyet öltöztetett, mint Jackie Kennedy, Nancy Reagan, Hillary Clinton, Laura Bush, Michelle Obama, és még számos híresség, Diana hercegnő, Oprah, és Amal Clooney is viselte a ruháit. Ugyanakkor Melania Trump nem viselte a tervező ruháit.

Az Oscar de la Renta öltözék jelentősége

Az, hogy Biden ezt a ruhát viselte, szimbolikusnak tűnik. Értelmezhető egyfajta fejet hajtásnak a korábbi első hölgyek öröksége előtt, valamint azt is jelzi, hogy Jill készen áll arra, hogy átvegye a helyét first ladyként.  Jill, amikor Oscar de la Rentát választotta első nyilvános megjelenésként jövendőbeli első hölgyként, ezzel jelezte, hogy visszatér a hagyományokhoz, követve elmúlt évtizedek első hölgyeit.  A divatdiplomácia egyszerűen kihasználja az első hölgy megjelenését, különös tekintettel a ruházat részleteire, hogy kimondatlan üzenetet küldjön. Obama is használta ezt az eszközt, pld. Versace ruhát viselt, miközben az olasz miniszterelnököt és feleségét állami vacsorán látta vendégül, tisztelegve hazájuk előtt.

A ruha az Oscar de la Renta 2020-as kollekciójából származik, amelyet Fernando Garcia és Laura Kim terveztek. A ruha választásakor Biden egy olyan divatmárkát támogatott ezzel, amelynek kreatív igazgatói – Fernando Garcia és Laura Kim – mindketten az Egyesült Államokba érkező bevándorlók.

Kim Koreában született és Kanadában nevelkedett, míg Garcia a Dominikai Köztársaságban nőtt fel. A két új vezető két évvel a tervező halála után átvette az irányítást, korábban Oscar de la Renta vezetésével képezték magukat. Jill ruhája azt jelzi, hogy a márka új vezetői folytathatják az örökségét. Jill döntése, hogy velük dolgozzon, vitathatatlanul éles ellentétben áll Donald Trump elnök bevándorlókkal szembeni hozzáállásával.

Miután Jill Biden viselte az aszimmetrikus, virágos ruhát, a ruha elfogyott online néhány óra alatt, annak ellenére, hogy az ára 5690 dollár. A gyorsaság, amellyel a ruha elfogyott nem meglepő, ha figyelembe vesszük azt a pozitív választ, hogy fogadta a ruhát a szociális média. Az egykori második hölgy lehet, hogy hivatalosan is a divat first ladyje lett?

A győzelmi beszéden viselt ruhája nem az első alkalom, hogy Jill üzenetet fogalmazott meg egy ruha választásán keresztül, nézzük meg most pár választását.

Jill Biden stílusa – üzenet küldések a divatválasztásokkal

Láthattuk már, hogy Jill ruhaválasztásai finom üzeneteket közvetítettek, de volt már rá példa, amikor sokkal merészebb módon üzent az öltözék választásaival.

LOVE

Amikor 2019 májusában Joe Biden elindította a kampányát, Jill ott volt vele Philadelphiában. Dr. Biden ezt a neon térdig érő ruhát viselte fekete blézerrel, amelynek hátulján a „LOVE” felirat szerepelt strasszgyöngyökből kirakva.

Ez egy igazán pozitív üzenet, ellentétben a katasztrófális katonai zöld Zara-dzsekivel, amit Melania viselt, amikor a migráns gyerekeket látogatta meg a texasi-mexikói határon. Emlékszünk még a kevésbé szerencsés választásáról, hogy mi szerepelt a  Zara kabát hátoldalán.  A Melania által viselt ruhán a szlogen vitákat váltott ki, míg Jill pontosan egy évvel később reményt és egységet teremtett.

Pozitív üzenetek küldése a stílus segítségével

Amikor Delaware-ben jelent meg férje mellett, aki emlékeztette a nézőket, hogy “nincs vége, amíg minden szavazatot meg nem számolunk”. Dr. Biden az elegáns halvány rózsaszín kabátjához egy fekete maszkot viselt, azon keresztül küldött ismét üzenetet, szivárványos betűkkel: „Lélegezz. Pozitivitás. ”

 

Szavazz! – szavazásra bíztatás 

Dr. Jill Biden a 2020-as kampány ideje alatt meglehetősen sok szlogent és biztató üzenetet viselt.  Jill nemcsak elkísérte a férjét a kampány során, hanem az öltözökével is folyamatosan szavazásra buzdította az amerikaikat.
Volt, hogy a maszkján szerepelt a szavazásra bíztató VOTE felirat:

   

Szavazz felirat a csizmán

Egy másik stíluspélda, amelyben öltözékével üzent, szeptemberben történt, amikor Jill szavazás után elhagyta az állami épületet.  Egy lila A-vonalú ruhát, fekete blézert és a hozzá illő fekete csizmát viselt. A csizma volt a show sztárja, mert az oldalán a „Vote” felirat volt olvasható ezüst betűkkel.

A Stuart Weitzman által készített „5050 Vote Boot” valójában egy limitált kiadású csizma, amiből csak 100 pár készült.  A 695 dolláros csizma célja az emberek szavazásra ösztönzése volt. Noha a cipő árcédulája nem olcsó, de minden bevétel a nonprofit választást segítő mozgalom részére ment.  Miután Jill viselte, rendkívül népszerű lett, szinte elfogyott aznap, hogy Jillt lefényképezték benne. Egy divat keresőmotor szerint a csizma oldalmegtekintése mindössze 24 óra alatt 488% -kal nőtt.

Jill stílusa – Jill tervező választásai

Brandon Maxwell

Dr. Biden reflektorfényben töltött ideje alatt különböző háttérrel rendelkező tervezőket is támogatott ruhája kiválasztásával.

Jill támogatja a kreativitást, egy erdőzöld ruhát választott Brandon Maxwell amerikai tervező 2021-es tavaszi/nyári kollekciójából, amikor a tanterméből mondott beszédet a Demokratikus Konferencián.
Sötétzöld ingruhája higgadtságot és szakértelmet közvetített.

Brandon Maxwell egy fiatal, meleg, New York-i tervező, aki számos hírességet öltöztetett már, és Texasból származik, egy ”piros” államból. Választása kiemeli a figyelmességét, ezzel a gesztussal is az egységről kommunikált, ami az egyik legfontosabb üzenete a Biden-Harris irodának, hasonlóképpen mint a sokszínűség és a befogadás.

A Jill által viselt, szimbolizmust rejtő ruhák azt sugallják, hogy Biden, mint jónéhány elődje – megérti, hogy milyen hatása van egy first lady öltözködésének.

Jill Biden stílusos egyéb megjelenései

2016-ban Jill egy vörösszőnyeghez méltó ruhában vett részt az Oscar díjátadón, és a lánya, Ashley ugyanolyan sikkesen jelent meg. .

   

Jill Biden tervező választásai második hölgyként

2009.január 20-án Jill Biden ezt a libanoni tervező, Reem Acra piros ruháját viselte a Barack Obama amerikai elnököt ünneplő alakuló bálon. Lenyűgözően nézett ki a vörös ruhájában.

   

Négy év múlva az avató bálra pedig ezt a kék selyemruhát választotta, kifejezve tiszteletét az amerikai zászló “piros és kék” színei előtt. A ruháját a kínai származású Vera Wang amerikai divattervező alkotta.

   

Kíváncsian várom, hogy mit fog dr. Jill Biden viselni január 20-án első hölgyként az avató bálon.
A first ladyk öltözködése meghatározó, és az első bálon viselt ruháik különösen emlékezetesek, így biztos vagyok benne, hogy a tervezők szinte sorban állnak a lehetőségért, hogy dr. Jill Bident öltöztessék.

Jill Biden stílusa és ruhaválasztásai Melaniahoz képest valószínűleg egy teljesen másik történetet fognak mesélni. Ugyanakkor még túl korai lenne azt megállapítani, hogy Jill hasonlóan meghatározó lesz a divat történetében, mint Michelle Obama.

Hogyan alakul majd Jill Biden stílusa first ladyként?

Csak az idő fogja megmondani, hogy Jill hogyan fogja használni a divatot, amikor hivatalosan is first lady lesz. Amit visel, azok alapján tudatában van a szerepével, ugyanakkor megérti, hogy bár az öltözködés jelentős része az általa kialakított hatásnak, de ez nem minden.

Lehet belőle egy olyan stílusikon, aki egy bizonyos szellemiséget hozhat a Fehér Házba. Biztosan láthatunk majd tőle olyan összeállításokat, amelyek nemcsak lenyügőző stílusúak lesznek, hanem amelyekben remekül is érzi majd magát.

Azt hiszem, érdemes lesz megfigyelnünk, hogyan alakul a stílusa az elkövetkező négy évben. Jó példát tud mutatni az idősebb hölgyeknek is, hogy lehet még csinosan, stílusosan öltözni.

Blogcikkünkben megvizsgáltuk Jill stílusának legemlékezetesebb elemeit, amelyek mind azt sugallják, hogy bár alaposan megfontolja a megjelenését, de továbbra is azt viseli, ami neki tetszik.

Akár elfogadjuk, akár nem, mindig megítélnek minket a ruhaválasztásunkon keresztül.

  • Mennyire tudatosan választod meg az öltözékeid?
  • Hogyan élnéd meg, ha a first ladykhez hasonlóan minden öltözékválasztásodat kielemeznék?

 

Ha szeretnél tájékozódni a témában, érdemes követned az oldalunkat és feliratkoznod, hogy ne maradj le a következő bejegyzésekről!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további hasznos információkról!

 

További stílusról szóló blogbejegyzéseinket itt találod:Stílus tippek.  Illetve érdemes további tippekért követni a Facebook csoportunkat : Charmina csoport

Ha fejlesztenéd a stílusodat, akkor nézd meg a Stílustanácsadás oldalunkat. Most már segítséget kaphatsz a stílusod fejlesztéséhez kényelmesen is: online konzultációk

Ha szeretnéd te is minél tudatosabban építeni a saját karriered, és növelni a magabiztosságod, akkor nézd meg a szolgáltatásainkat: személyes imázs építés és önbizalom fejlesztés

Ladányi Beáta
Stíluskommunikátor, Integrál szemléletű tanácsadó

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék