fbpx

Oscar 2018 – Ruhaköltemények a vörös szőnyegen – a sztárok öltözködése

Oscar 2018 – Ruhaköltemények a vörös szőnyegen – a sztárok öltözködése

Az Oscar díj átadás estéje mindig is a divat és a merész öltözék keverékének bemutatója volt, ez nem volt másképp most sem.

Januárban a Golden Globe díjátadón a sok híresség még fekete ruhát viselt még (a Time’s Up mozgalom, azaz a zaklatást, szexuális abúzust átéltek iránti szolidaritás nevében viselve) de most végre visszatértek a színek a díjátadón.

 

A 90. Oscar-díj vörös szőnyegének egyik uralkodó színe a fehér volt. Hatása rafinált, nőies és kortalan: Margot Robbie-tól kezdve Jane Fondáig sokan választották ezt a színt.

Laura Dern és Jane Fonda – tetőtől talpig fehér színben; (Balmain ruha mindkettejükön, spc. nekik tervezve) – Dern klasszikus vonalvezetésű fehérben, ezüst kiegészítőkkel, Fonda a gótikus vonalvezetésű, királynői ruhában, arcát kiemelő frizurával látható.

 

Mary J. Blige hasonlóképpen választott, (Atelier Versace) – a fehér az ő teltkarcsú alakján is nagyon elegánsan mutatott;

Margot Robbie a fehéret ezüst kiegészítőkkel dobta fel (Chanel Couture) – valamint mini bob frizurával, minimál stílusú kiégészítőkkel, finom sminkkel társította.

 

A másik meghatározó szín a piros volt, a 2018 egyik tavaszi trend színe a cherry tomato.

A legelegánsabbak, akik a vöröset és árnyalatait választották:

Allison Janney (Reem Acra ruhában) – nála is feltűnő a ruha gótikus stílusú vonalvezetése a nyak- és dekoltázsrészen, és a táska is kiváló választás volt.

Meryl Streeep (Christian Dior ruhában) – ő sosem hibázik, most is ebben az elegánsan visszafogott halványpiros ruhában volt nagyasszonyos és ugyanakkor kortalan egyszerre.

Piros színt választotta még: Christine Lahti, Leslie Mann (nagyon szép az ő ruhája is, igazán gyönyörűen harmonizál a ruha színe a természetes adottságaival) Sofia Carson és Maya Rudolph (az ő ruha választása kevésbé elegánsan nőies)

 

Megjelent a másik tavaszi trendszín is, az ultra violet fantázinévre hallgató lila szín is.

Salma Hayek – lilaakác színű, fodrokkal gazdagon ellátott, barokkos ruhában, direkt, mintha Frida Kahlo-nak öltözött volna,(Gucci ruhában) – sajnos a ruha előnytelen számára, a túl sok fodor, ékszerrátét egyszerűen elnyomja az arcát, a személyiségét.

Ashley Judd –  ő is a 2018-as év színét, az ultraviola árnyalatot választotta (Badgley Mischka kreáció)  – Jó döntés volt az egyszerű ruha, hangsúlyos és visszafogott, egységes ékszerkollekció…. – az összhatás letisztult és szép, bár talán nem ez a legelőnyösebb árnyalata a lilának számára.
Elnézve korábbi képeit, szívesen választotta újra és újra a lila színt, ám a kissé hidegebb és törtebb lila színek sokkal előnyösebben álltak neki.

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt pedig Zendaya látható, Giambattista Valli ruhakölteményében: ókori istennőket idéz a hajviseletével is az amerikai színész- énekesnő, a barna, aszimmetrikus szabású ruha egyszerűen álomszép.

 

 

 

Akik a kék mellett tették le a voksukat:

Helen Mirren (Reem Acra) – egybeszabott kék ruhában, ezüst és kék ékszerekkel, finom és elegáns egyszerre – ő is mindig jól választ.

Jennifer Garner (Atelier Versace) – tökéletes választás volt  neki, mint tél típusnak a királykék, a hajához és a megjelenéséhez is illő estélyi; a szemsminknél visszaköszönő kék finoman egészítette ki a látványos ruhát.


Nicole Kidman
(Armani Privé) – a fazon különleges, azonban a kék színű masnis ruha erőteljessége kissé elnyomja Nicole Kidman világos színeit, tavasz bőr- és hajtípusát.
Sápadt és színtelen maradt a ruhájában…

Összeállítottunk róla olyan ruhákban is válogatást, ahol az erőteljes kékkel szemben viselt színek sokkal előnyösebben emelik ki finom világos színeit.

 

 

 

Fémes színek ragyogása:

Tetőtől talpig aranyban csillogott Lupita Nyong’o (Atelier Versace), asszimmetrikus, egyik vállat szabadon hagyó, uralkodónői hatású szettben – neki az arca is remekül sminkelhető, tökéletes babaarc;

És úgy tűnt, mintha összebeszélt volna, vagy inkább összeöltözött volna Jennifer Lawrence-szel (Givenchy ruhában) aki gyönyörűen csillogott, füstös szemsminkjével, a matt kárminvörös rúzzsal, és természetesen göndör fürtjeivel,

Sandra Bullock-kal (Louis Vutton) – akinek sajnos a hajviselet, az erős szem smink és a ruha felső fele nem áll előnyösen, és Gal Gadot-val (Givenchy ruhában) – neki pedig nem szabad a melleket ily módon kiemelő ruhát választania…. – ők mindannyian a csillámló hatású, egyenes szabású, hosszú ruhatípust választották.

 

Kiemelnénk még ezt a két etno stílusú ruhát

 

 

 

 

 

 

Külön említést érdemel a 86 esztendős Rita Moreno ruhaválasztása, aki ugyanazt a ruhát viselte, amelyet még 1962-ben, amikor átvette az Oscar-díjat, a West Side Story-ban alakított szerepéért. Elképesztően kortalan az arca, a ruha pedig barokkos hatású, arany mintájával, hangsúlyos szoknyarészével.
A ruha felsőrésze lett átszabva, de a japán kimonóból készült szoknyarész változatlan.
Lám-lám igaz a mondás, hogy a divat állandó körforgásban van, ez a ruha is jól bizonyítja, egyáltalán nem tűnik idejétmúltnak.

Öröm látni, hogy a mostanában egyre erőteljesebben teret kapó környezettudatosságnak megfelelően ő is felhívta a figyelmet ezzel a ruha választásával az újrahasznosíthatóság jelentőségére.

 

Összességében elmondható, hogy az idősebb korosztály hölgytagjai kifinomult stílusokról tettek bizonyságot.
A kevesebb több elve jól érvényesült.

 

 

 

 

 

És sajnos most is voltak, akiknek nem sikerült túl jól a ruhaválasztásuk, vagy egy kicsit túl- illetve alulöltözöttek voltak, de nem is részleteznénk … elég beszédesek a képek:

 

 

 

 

Olvasd el kapcsolódó írásainkat a fehér színről és a piros színről valamint a színek jelentőségéről

 

Fábián Anikó és Ladányi Beáta

Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék