fbpx

Melyik az előnyös árnyalata a fehér színnek számunkra?

Melyik az előnyös árnyalata a fehér színnek számunkra?

A fehér szín

A közvélekedés szerint a fehér szín meglehetősen megosztó viselet. Többek véleménye alapján sápaszt, unalmas, túlharsogó néhány embereken és mindent láttatni enged, ha rossz minőségű a választott anyag.

A hiedelemmel ellentétben azonban mindenki számára előnyös alternatíva!  A titok a megfelelő árnyalat megválasztásában rejlik,  éppúgy, mint minden más színnél.

Fehéret viselve a tisztaság iránti igényedet mutatod ki, és hogy szereted jól érezni magad a bőrödben. Növeli a viselő vonzerejét.

 

A fehér ruhák különböző árnyalatúak lehetnek: hófehér, csontfehér, gyöngyfehér, kristályfehér, porcelánfehér, törtfehér, falfehér, elefántcsontfehér, vajszín, krémfehér, tojáshéjszín, gyöngy fehér, selyem fehér és így tovább. Számos árnyalatát ismerjük.

 

Tudtad, hogy míg a japánok hat különböző kifejezést használnak a fehérség meghatározására, addig a fehér színvilágú természeti környezetben élő eszkimók a hó állapotától függően – 17 különféle szóval jelölik a különböző árnyalatokat?

 

A ropogós fehér hűvös és élénk színű, felhívja a figyelmet önmagára, a dolgokat nagyobbnak láttatja és előtérbe helyezi. Meleg színtípusúaknak nem ajánlott. A drámai tél és az előkelőséget sugárzó nyár az úgynevezett hideg fehérek közül válogathat, ilyen a kimondottan hófehér vagy a tört fehér.
A lágy, neutrális, semleges fehér színt a legtöbb ember viselheti, így ez egy biztonságos megoldás lehet, ha nem vagy biztos, hogy milyen színtípusba tartozol.
A krémszín és a többi melegebb tónusú fehér árnyalatok a legjobbak a meleg színezésűek számára, mint a természetes, nőies ősz és az üde és friss tavasz típusúak.

Tipp: Egy jó módja annak, hogy megállapítsd, hogy melyik a legjobb a fehérek közül, ha belépve egy olyan boltba, ahol sok fehér ruhát találsz (pld. Háda, ott többnyire színek szerint is vannak csoportosítva), és nézd meg, hogy melyik fehér felel meg legjobban a szemfehérjének. A jó fehértől a szemfehérje fehérebbnek tűnnek, a rosszaktól pedig sárgulnak vagy egészségtelennek tűnnek.

 

Típusokként ajánlott színek:

Tél: a legvakítóbb erejű optikai fehérek illenek hozzájuk, a hófehér, tejfehér, patyolatfehér
Nyár: számukra tökéletesek a nyugodt, ködös fehérek, enyhén kékes, szürkésebb, kicsit mosott hatású fehérek:, törtfehér, gyöngyfehér, selyem fehér
Ősz: karakteresebb, fűszeresebb sárgásabb árnyalatok harmonizálnak legjobban a adottságaikkal:, tört fehér,  vajszín, tojásszín,  gyöngyszín és az elefántcsontfehér.
Tavasz: érdemes  sárgás-fehér fényű színeket választaniuk, a melegebb színek felé hajló ekrü-és krémszínek, mint a vanília csodálatosan kiemelik bőrük különleges árnyalatát. A törtfehér, krémfehér, csontszín, elefántcsontfehér az ideális számukra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semmi sincs kőbe vésve, úgy is fogalmazhatunk, semmi sem fekete vagy hófehér, a színek és árnyalatok között lehetnek átmenetek, lehet egy kis keveredés, a lényeg, hogy mindenki megtalálja a tökéletesen hozzá illő kombinációt.

 

Fehér ruha inspirációkat itt nézheted meg

 

Érdekességek a fehér színről 

– az aurában gyakran előbb látjuk meg a fehéret, mint bármilyen más színt.
– a fehér, mint szakrális szín a szertartás fontosságára utal
– gondoltátok volna, hogy amikor a fehér színnel álmodtok, az valamilyen örömet jelent? Az álomfejtők szerint a fehér szín az otthon boldogságára utal, a fehér vár a beteljesült végzetet és a spirituális tökéletességet szimbolizálja
– fehér pólóból adnak el a legtöbbet a világon
– a kereskedelemben kapható legtöbb színárnyalata a fehérnek van
– különböző kultúrákban más-más jelentése van, pld. Athénban az ártatlanság jeleként használták, Kínában a gyász színe, Japánban a fehér szegfű a halált szimbolizálja.
– a boltok különböző fényeiben a fehér az egyik legmegtévesztőbb szín, hasonlítsunk egymáshoz néhány árnyalatát, ha lehet, vigyük ki természetes fényre

 

További információkat a fehér pszichológiai hatásáról itt lehet elolvasni

 

Ha nem szeretnél lemaradni a további stílustippjeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

 

 

 

 

Ladányi Beáta

Önbizalom mentor, Stíluskommunikátor
Párkapcsolati coach, Mediátor

Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

 

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék