fbpx

A tökéletes rövidnadrág a testtípusodhoz

A tökéletes rövidnadrág a testtípusodhoz

“Milyen formás vagy! De jól nézel ki ebben a rövidnadrágban!”
Szeretnél hasonló bókokat? Olvasd el útmutatónkat!

 

Tiszta kánikula van – itt a női rövidnadrágok szezonja, félretehetjük a hosszú farmernadrágokat és megmutathatjuk a lábainkat.

 

Ebben a nyári melegben tökéletes választás a rövidnadrág, mivel kellemes, szellős érzést nyújt egy szoknyához hasonlóan, mindemellett kényelmes és praktikus.

Éppen ezért nem csoda, hogy a rövidnadrág a ruhásszekrények egyik legkedveltebb darabja!

Mégis, míg egyesek szeretik, mások gyűlölik, mert sokan szenvednek attól, hogy nem találják meg a számukra tökéletes fazont.

 

Valóban nem minden rövidnadrág mutat hízelgő képet rólunk, azonban egy jól megválasztott nadrággal csodálatosan tudod hangsúlyozni a derekad, sőt, egy lefelé bővülő fazon a csípőkerületedből is lecsíphet vizuálisan!  A megfelelő rövidnadrág az illúzióról szól!

Fókuszálj azokra a területekre, amelyeket érdemes kiemelni!

 

Számtalan fazonú, színű, stílusú rövidnadrág

Számtalan változatát megtalálhatod a különböző színes mintásoktól kezdve az egyszerű farmernadrágig.

 

Színekben, anyagban, nyomtatásban, fazonban is számos opció létezik.
Olyan sok gyönyörű stílusú nadrág közül választhatsz.

 

Hogyan válaszd ki a hozzád passzoló, a testalkatodnak legjobb rövidnadrágot?

Hogy könnyebbé tegyük a testtípusodhoz leginkább megfelelő darab megtalálását, összeállítottunk egy praktikus útmutatót.

 

A titok, hogy a lehető legjobban nézzél ki rövidnadrágban, abban rejlik, hogy kiemeled az előnyös tulajdonságaidat, és elrejted a kevésbé előnyöseket!

 

Segítünk, hogy a testalkatodat legelőnyösebben megmutató rövidnadrágot találd meg, legyen akár kerekebb hasad, széles csípőd, rövid lábaid, vékony vagy vastág combjaid.

Egy jól megválasztott fazon előnyösen tudja álcázni ezeket a problémákat.

A megfelelő nadrág hangsúlyozza a szép gömbölyű formákat, és viselésekor bókokkal halmoznak el, így megnövelhetjük az önbizalmunkat a megfelelő nadrág kiválasztásával.

 

Ismerd meg azt a rövidnadrág fazont, ami hangsúlyozza az előnyös tulajdonságaidat!

 

Akkor lássuk, hogy melyek a legjobb fazonú nyári rövidnadrágok a különböző testtípusok számáraEhhez jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy alkatunk melyik testformához közelít a legjobban.


Honnan tudod, hogy milyen testalkattal rendelkezel?

Homokóra (8) alkat: határozott keskeny derék, a csípő és mellméret közel azonos és elég nagy
Fordított háromszög: a váll szélesebb jelentősen, mint a csípő, a mellméret általában arányosan nagy, a csípő kicsi.
Téglalap (egyenes): nincs határozott derék, a csípő általában hasonló szélességű, mint a vállak, nem rendelkezik határozott gömbölyű formákkal, mellmérete is kicsi vagy átlagos
Körte alkat: a csípő szélesebb, mint a váll. A zsír hajlamos a csípőre és a fenékre felhalmozódni.
Alma (ovális) alkat jellemzői: nincs meghatározott derék, hajlamos hasra hízni

 

Testalkat típusok

Néha nehézkesnek tűnik a testalkatodnak megfelelő rövidnadrág megtalálása.

 

Nagyon sokan küzdenek azzal a gonddal, hogy hízáskor a túlsúly a csípőterületén jelentkezik. Az ilyen problémával találkozó nők többnyire a körte és homokóra típusba tartoznak.
Ha körte alakú vagy, lehet, hogy azt gondolod, hogy a nyári rövidnadrág vásárlása frusztráló élmény.

Nézzük, hogy milyen tanácsokkal szolgálhatunk a körte testalkatú hölgyeknek, mire figyeljenek a rövidnadrágok kiválasztásánál:

 

Körte testalkat:

Körte alkatúként szélesebb csípővel, gömbölyű combokkal és fenékkel rendelkezel. Az egyenes stílusú, bermuda rövidnadrágok is jók lehetnek számodra, melyben a fenék kisebbnek és a lábad hosszabbnak, karcsúbbnak tűnik. Kerülni kell az oldalzsebeket és díszítéseket.

A-vonalú nadrágok

A legideálisabb egy A-vonalú rövidnadrág számodra, amely megmutatja a karcsú derekadat, ugyanakkor az anyag átsuhan a csípőn és a combon, így a lazább lábrész hízelgő módon takarja a vastagabb combokat.

Körte alkatúként nem csak a fazonokkal teremtheted meg az alsó és felső rész egyensúlyát, hanem a színekkel is sokat csalhatsz optikailag.

A világos színek nagyítanak, a sötétebbek karcsúsítanak, éppen ezért sokan bújnak feketébe, azonban nem csak a fekete számít sötét színnek. 🙂
Felsőnek válassz világos holmikat, valamint a mintákat is csak felül alkalmazd, hogy vonzza a tekintetet a fenék helyett a karcsú vállakra.

Ha a combjaid vastagok, vond el a figyelmet a test alsó részéről úgy, hogy egyszerű rövidnadrágot választasz, és fontos, hogy ne legyen túl rövid, érdemesebb a közepes hosszúságúakat keresned. Kerülni kell a plusz tömegnövelő megoldásokat, mint zsebek, hajtások, díszítések. Kerüld a nadrágszár hajtókát, mert vizuálisan növeli a szélességet!

Minél nagyobb a combod, annál egyszerűbb legyen a rövidnadrágod.
Anyagválasztás: vékonyabb, puha szövet, melyben a rövidnadrág sziluettje emlékeztet egy A vonalú midi szoknyáéra.

 

Homokóra alkat:

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a testalkatod olyan, mint egy homokóra, akkor abban az irigylésre méltó helyzetben vagy, hogy a legtöbb stílust viselheted. Az alakod szép és gömbölyű, arányos csípő, váll és karcsú derék alkotja. Ilyen alakkal köteles vagy tonna bókot begyűjteni. 🙂

Ezzel a formával alapvetően bármit viselhetsz alul, ha megfelelő felsőrésszel párosítod. Ha egyszerű stílusú nadrágot választasz, a figyelem az alakodra irányul és nem a rövidnadrágra.

A magas derekú nadrág nemcsak megmutatja a karcsú derekad, hanem a lábad is hosszabbnak tűnik általa.

Széles derékpánt: Az egyszerű, sima, szélesebb derékszalaggal rendelkező szabásvonal sima sziluettet hoz létre hozzáadott anyag nélkül. Ráadásul a szélesebb derékpánt hangsúlyozza a derekat.

Magas derekú nadrágok derék hangsúlyos részletekkel

Kereshetsz olyan fazonokat, amelyeken plusz részletek vannak ott, ahol előnyös részekkel rendelkezel, pld. a magas derékban lévő gombok, minta, díszítések, fűző stb. felhívják a figyelmet az alak legvékonyabb részére.

A homokóra test alakja arányos, tehát neked érdemes olyan megoldásokat választanod, melyek lazán és természeten követik a szép gömbölyű formádat, szorosabb illeszkedéssel követve a csípődet, lábadat.

Ha úgy gondolod, hogy vastagabb combod van, akkor fontold meg a közepes hosszúságú rövidnadrágok viseletét, kevesebb, minimális részletekkel és sötétebb színekkel, hosszabb szárral, mely megnyújtja a lábadat és vékonyabbnak láttatja a combodat.

Lenyűgöző megjelenésre tehetsz szert a körte típushoz hasonlóan az A-vonalú nadrágokban is.

Stílustipp: Tartsd a teljes megjelenést egyensúlyban: tehát ha a testvonalat követi a nadrág, akkor válassz a túlméretezett blúzok és felsőrészek helyett testreszabott vonalvezetésű felsőrészt!

 

Alma testalkat:

Alma a típusod, ha nagyobb testtömeged van a törzsednél, miközben a csípőd és a combod keskenyebb. Ezen a területen több térfogatra van szükség az egyensúly megteremtése érdekében.

A legjobb rövidnadrág számodra, ha alma testtípussal rendelkezel, az, amelyik hangsúlyozza a hosszú lábaidat és nem a test középső részére viszi a figyelmet.

A lábaidra irányított figyelem segíteni fog az egyensúly megteremtésében.

Nyomtatás: Ha a lábak a legfőbb attrakció, lehet a nadrágodon színes minta, hogy felhívd a figyelmet a legjobb tulajdonságaidra!

Éppen ezért kerülni kell a túl rövid szárú rövidnadrágokat, amelyek bár megmutatják a mesés lábaidat, mégis túlságosan a középső részére hívja fel a figyelmet.

Hiába van egy nadrágnak szép, strukturált derékpántja, vagy rendelkezik magas derékrésszel, kerüld el, akárcsak a derék körüli díszítéseket. Válasz vékony és nem feltűnő derékmegoldást!

Hangsúlyos nadrágzsbek

Nadrágzsebek: legyenek olyan kialakításúak a hátsó zsebek, hogy ezeken legyen a hangsúly, így a figyelem a formás hátsóra irányul.

Az oldalsó zsebek is előnyösek lehetnek, mert az alma típusúak szép és keskeny a csípővel rendelkeznek.
Ha keskeny a csípőd, keres olyan rövidnadrágokat, amelyen a részletek, minták egy kis extra mennyiséget okoznak, így gömbölyű formát adnak a csípődnek.

A nadrágszár lehet kicsit laza és nem szoros, így kényelmes a viselete.

Ne felejtsük el, hogy túlméretezett vagy zsákszerű ruházat hozzá fog adni a mérethez!

 

Egyenes, vagy téglalap testalkat:

Az egyenes testalkatúak gyakran vékony, atlétikus alkatúak, kevésbé jelennek meg az ívelt formák náluk, mint a körte vagy a homokóra alkatúaknál.

Hajtások

Ha ebbe a típusba tartozol, öltözékeddel könnyen kialakíthatod az ideálisnak tartott homokóra sziluettet.

Egyenes testtípusba tartozóként a Te bónuszlehetőséged az olyan ruhamegoldások választása, amelyek további tömeget növelnek anyagokkal, szabásmegoldásokkal, úgy, mint fodrok, hajtások, rakások, színekkel, mintákkal. Igazán illenek az alakodhoz a magas derékmegoldások, az oldalsó zsebek, övek, fodrok és minden, ami további görbületet hoz létre.

Hosszúságban lehet rövid, közepes és hosszú a fazon.

Válassz olyan rövidnadrágot, mely jól illeszkedik középen a derekadnál, lehet széles övrésze. A nadrágszáron a hajtások a figyelmet a vékony lábaidra terelik, az A vonalú megoldások pedig segítenek létrehozni a homokóraformát.

Fényes anyagok erősítenek

Érdekes minták, részletek nagyon jól segítenek a kerekebb csípő illúziójának megteremtésében.
Anyagválasztásban a fényes anyagok is segítenek a abban, hogy a vékony részeidet kicsit teltebbnek mutasd meg.

Egyenes testalkatnál emeld ki a derekad és igyekezz alatta és felette szélesíteni magad.

 

Fordított háromszög testalkat:

Ilyen típusba tartozóként a sportos, széles váll, hát, mellrész mellett a csípőd és a combod keskenyebb. Így ez utóbbi területeken van szükséges tömegnövelésre az egyensúly megteremtése érdekében.

“papírzsák” fazonú táskák

Mivel a körte és homokóra típusúakhoz képest kevésbé gömbölyű csípővel, hátsóval rendelkezel, ezért olyan rövidnadrágot érdemes keresned, amely hozzáad az alsó részedhez, miközben kerekebbek lesznek a formáid és létrehozod a homokóra effektust. 

Derekad hangsúlyozhatod magas derekú fazonnal, övekkel. A jelenleg trendi „papírzacskó” derék megoldások is pompásan állnak.

Erre tökéletes választás a balloon vagy buborék rövidnadrág, valamint az elülső, oldalsó zsebek, hajtások, fodrok alkalmazása.
Az A-vonalú rövidnadrág egy homokóra sziluettjét is kialakíthatja.

Mintákkal is formálhatod az alakod

A mintákkal, izgalmas nyomtatásokkal vagy textúrákkal ellátott rövidnadrágok kiemelik a vékony, izmos lábaidat. Kipróbálhatod a minták keverését is, légy merész! A csípőn elhelyezett minták grafikák odavonják a figyelmet!

A szélesebb vállak, közepes vagy nagy mellméreted mellett nincsenek vastag lábaid. Könnyű így megtalálni a hozzád illő rövidnadrágokat, mivel ilyen nagyszerű lábaid vannak!
A bővebb nadrágszárak fantasztikusan néznek ki rajtad, mivel a megfelelő helyen növelik a térfogatodat.
Az oldalzsebekkel ellátott bermuda rövidnadrág pedig gyönyörűen járul hozzá a formás alakod kialakításához

 

Alacsony(abb) lányok:

Alacsony nőként viselhetsz rövidnadrágot? Persze, hogy viselhetsz!
Ha a kevésbé magas lányok közé tartozol, és szeretnél magasabbnak tűnni, akkor a rövidnadrág helyes kiválasztásával tudod ezt elérni.

Rövidszárú nadrágokban magasabbnak tűnhetsz

Abból a célból, hogy magasabbnak tűnj, próbálj rövidebb nadrágot választani.

Minél többet mutatsz meg a lábadból, annál jobban tudod nyújtani magad. A kényelem érdekében keres olyan igazán rövid rövidnadrágot, amely kissé lazább a combok körül.

Kerüld el a vastag hajtókás típust, amely megtöri a hosszúkás hatást!

Játssz a színekkel! Keress egy ropogós fehér rövidnadrágot, amely a comb közepéig ér vagy rövidebb. Ezután párosítsd egy ellentétes színnel. A fényes fehér optikailag becsapja a szemet és a lábadnak hosszabb megjelenést biztosít!

 

Magasabbnak tűnhetsz a függőleges csíkok alkalmazásával!
Kísérletezhetsz csíkokkal is – legyen akár függőleges vagy vízszintes – nem kell attól félned, hogy a lábaid rövidnek tűnnek. Valójában ez a klasszikus csíkos stílus megnyújtja az egész megjelenésed!

+ Stílustipp: Nyújtsd meg optikailag a lábad magasabb sarkú cipő viselésével és kerüld el a bokapántos cipőket!

 

Magas lányok:

Nyugodtan hordhatsz feltűnő mintás nadrágokat.

Magas, vékony alkatúként emeld ki a hosszú lábaidat bermuda rövidnadrágokkal.
Hosszú, vékony lábaidra nyugodtan felvehetsz akár széles hajtókás szárú nadrágokat is!
Légy büszke a lábaidra és mutasd meg őket!

 

Ha hosszú a felsőtested és rövidek a lábaid:

Viselj magas derekú rövidnadrágot, mert így a lábaid hosszabbnak tűnnek!
Válassz ki olyan rövidnadrágot, aminek nem feltűnő a nadrágszára, mert az ott elhelyezett hajtókák és minták a hangsúlyt a lábaidra fektetik.
A cél az, hogy a combjaid hosszúnak tűnjenek, ahogy alacsony hölgyek esetében is írtuk, tehát válassz olyan cipőt, ami nyújtja a lábad!

 

Ha rövid a törzsed és hosszúak lábaid:

Hosszú lábad van? Szerencsés vagy!
Próbálj alacsony derekú rövidnadrágot hordani, ez egy hosszúkás középső rész illúzióját nyújtja.
Ennek megfelelően kerüld el a magas derekú változatokat (azaz a csípő feletti rövidnadrágokat) mert azok rövidebbé teszik a törzset.

A csípőcsonton elhelyezett rövidnadrág lehetővé teszi, hogy a törzsed hosszabbnak tűnjön. Viselheted a pólót egy kicsit hangsúlyozva, hogy még hosszabb illúziót adjon.

 

Plusz  7 stílustipp:
  1. Ki kell választani, hogy melyik testrészed a legelőnyösebb, oda lehet helyezni az „attrakciót”!
  2. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik a megfelelő nadrághossz a számodra, keressél olyan fazont, ami combközép részig ér, mert ez általában mindenkinek előnyös!
  3. Kerüld el, hogy a nadrágszár vége, különösen, ha hajtókás, a combod legszélesebb részénél végződjön!
  4. Ha a nadrágod rövidebb és szorosabb, viseld lazább felsővel!
  5. Ugyanakkor hozz létre egyensúlyt a felső és alsó rész között, ne viselj a túl rövid szárú nadrághoz hosszú ujjú felsőt!
  6. A túl rövid, szoros, csillogó rövidnadrág nem tartozik a normál napi megjelenéshez…
  7. Karcsúsító hatású, ha a zipzár nem elöl, hanem oldalt, esetleg hátul van elhelyezve!

 

Mindent egybevetve, függetlenül attól, hogy milyen testalkattal rendelkezel, megtalálhatod a számodra előnyös rövidnadrágot.
Függetlenül attól, hogy milyen “gond” van a testeddel, az önbizalom és a személyes karakter még mindig az első számú szabály a divatban!

Fontos megjegyezni, hogy nincs tökéletes testtípus, és minden forma saját stílusban előnyös.

Növeld az önbizalmad a személyes stílusod segítségével! Segítségre van szükséged az önbizalmad növelésében?
Olvass tovább az önbizalom kapcsán!

 

Reméljük, hogy ismertetőnk megadta a segítséget ahhoz, hogy megtaláld a számodra legjobb rövidnadrágot!

Olvasd el a szoknyákról szóló írásunkat is!

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy milyen fazonok állnak jól neked, akkor gyere el, vegyél részt valamelyik stílus tanácsadó programunkon.
Itt találhatsz róla bővebb információt:  Stílustanácsadás

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további stílus tippjeinkről!

 

 

 

 

 


Ladányi Beáta
Stíluskommunikátor
, Integrál szemléletű tanácsadó

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék