fbpx

A magabiztos megjelenés és megnövekedett önbizalom kulcsa a személyes stílusod – személyiséged stílusa

A magabiztos megjelenés és megnövekedett önbizalom kulcsa a személyes stílusod – személyiséged stílusa

Személyes stílusod – a magabiztos megjelenés elérése

Te is szeretnéd, ha előnyös lenne a megjelenésed és jól érzenéd magad minden nap a ruháidban?

 

Ruhaválasztásod befolyásolhatja, ahogy az emberek viselkednek Veled szemben. Különböző pszichológiai kutatásokban számtalan előnyét figyelték meg az esztétikus megjelenésnek.

A vonzó embereknek nemcsak a párválasztásban vannak sokkal jobb lehetőségeik, hanem előnyt élveznek álláskeresésnél, jobb munkát és magasabb fizetést kapnak. Vegyük észre, hogy a tanulmányok a “vonzó” kifejezést használják a “szép” helyett. Mindannyian vonzóbbá válhatunk a megfelelő öltözködéssel, ha tisztában vagyunk fizikai adottságainkkal, a testalkatunkkal, valamint, hogy mik az előnyös és kevésbé előnyös tulajdonságaink, és ezeknek figyelembe vételével alakítjuk ki az öltözékünket, valamint gondoskodunk a megfelelő ápoltságról.


Tapasztaltad már, hogy szebb ruhákba öltözve jobban érezted magad?

 

Előnyös, stílusos öltözékünkkel nemcsak a környezetünknél érhetünk el kedvező benyomást, hanem ha olyan ruhát viselünk, amiben jól érezzük magunkat, akkor magabiztosabb lesz a fellépésünk, megnövekszik az önbizalmunk.

Mindannyian lehetünk stílusosak. A stílus nem arról szól, nem egyenlő azzal, hogy valaki a hagyományos értelemben szép.
A stílus az egész személyiséget átható életérzés, a legjobb autentikus énünk kifejezését jelenti.

„A stílus az egyéniség kifejeződése, karizmával keveredve” John Fairchild

 

Stílusos az, akiből árad a magabiztosság, tudja, hogy milyen képet akar kialakítani önmagáról saját magának és másoknak is.

A ruhák, a korábbi funkciójukból, amikor gyakorlati eszközként védték és melegítették a testet, mára társadalmi markerré fejlődtek. Segítenek nekünk, hogy abban a fényben mutassuk meg magunkat, amilyenek szeretnénk lenni, bemutatva személyiségünket és társadalmi státuszunkat.
Az emlékezetes stílushoz önismeret és önkritika, ezen belül életkorunk és testalkatunk elfogása kell.

A stílus egy olyan nyelv, amelyen keresztül kifejezheted magad, hogy ki vagy.

Ruháink jelzik másoknak a lelkiállapotunkat, a személyiségünket, az értékeinket és sok más dolgot. Amikor olyan ruhát viselünk, amely azt mutatja másoknak, hogy törődünk magunkkal, akkor az emberek vonzóbbnak tartanak minket és azt gondolják, hogy érdemes kapcsolódniuk velünk.

Hát nem egy nagyszerű eszköz az öltözékünk ahhoz, hogy több lehetőséget teremtsünk magunknak és javítsuk az életünket?


Hogyan legyél stílusos?

A személyes stílusod azonban sokkal többet jelent, mint hogy ki legyél szolgáltatva a divatirányzatoknak. Azt, hogy milyen ruhadarabokat vásárolsz magadnak, ne a magazinok és reklámok határozzák meg.

 

Jártál már úgy, hogy az üzletben megcsodáltál valami új trendi darabot és megvásároltad, majd otthon bekerült a szekrénybe és nem viselted, mert nem érezted jól magad benne, nem felelt meg a személyes stílusodnak?

A személyes stílusod kialakításában a színtípusodon, testalkatodon, életkorodon kívül pszichológiai és személyiségi szempontok is szerepet játszanak.
Valamint az öltözékünk darabjainak kiválasztását a személyiségünk vonásain kívül az életmódod is meghatározza.

 

Stílusunk változása, változtatása

Külső megjelenésünk az önkifejezés egyik formája, megjelenésed tükrözi a személyiségedet, képet mutathat arról, hogy milyen személy vagy, mik az értékeid.

Az évek mennek, miközben az öltözködésünk sokszor nem változik, megszokásból öltözünk ugyanazokba a ruhákba, amelyek valamikor nagyszerűnek tűntek, azonban most már idejét múltak és unalmasak.
A változás mindig jelen van a világban és kövessük ezt a változást mi is, tartsunk lépést a fejlődéssel. Mindannyiunkkal megtörténik, hogy változik az élethelyzetünk, munkahelyünk, életmódunk és ezzel együtt akár a testalkatunk is. Rajtunk múlik, hogyan kezeljük ezt a változást.
Az öltözékünkkel kommunikálunk a világ felé. Az idejét múlt ruhákkal azt az üzenetet közvetítjük a világ felé, hogy nehezen szembesülünk a változásokkal. Pedig a változáshoz való alkalmazkodás és rugalmasság a mai modern világban egy fontos készség.

Engedd meg magadnak a változást, hiszen a változás mindig egy újnak a kezdetét is jelenti.
Tekints a stílusodra is úgy, mint egy folyamatos utazásra. Az életed változását kövesd le az öltözködésed, stílusod fejlesztésével is.
Öltözz fel úgy, hogy kipróbálsz időnként valami újat. Kísérletezz, de figyelj oda, hogy az új stílusod egyre jobban tükrözze a személyiségedet.

 

Félelem mások véleményétől – sokan nem mernek változtatni, azon aggódnak, hogy mit fognak mások gondolni, és ez megakadályozza a cselekvéseiket, hogy merjenek változtatni.

Amikor hirtelen a korábbiaktól eltérően megváltoztatod a megjelenésed, ez először meglepheti a környezetedet. Az emberek megjegyzéseket tehetnek a megváltozott megjelenéseddel kapcsolatban és lehet, hogy ez szokatlan lesz először.

Fedezd fel személyes stílusod!

Fedezd fel a saját stílusodat és viseld azt, amit szeretnél, és ne törődj azzal, hogy mások mit mondanak. Nem ez számít, mert a legfontosabb ember, akinek a véleményére szükséged van a stílusod kapcsán, az önmagad. Oly módon öltözz, hordj olyan ruhákat, amelyekben magabiztosnak és boldognak érzed magad.


Öltözz a személyes preferenciáidnak megfelelően –
légy tisztában az egyéni adottságaiddal, és hogy ezeknek megfelelően, hogyan érdemes öltözködni, hozd létre a harmóniát a ruházatod és személyiséged között, akkor magabiztos és gyönyörű lesz a megjelenésed. Az elegancia egy attitűd, személyiség, a megjelenés, a mozgás és a viselkedés összhangja.

A személyiségedhez illő öltözék kiválasztásával a tükörbe nézve azt érzed, hogy egy teljes egészet alkotsz. Az a fontos, hogy Te elégedett legyél és szeresd az a képet, ami visszanéz rád a tükörből!

Mert a legfontosabb, hogy Te szeresd magad!
Ideje megtanulnunk elfogadni és megszeretni a bennünk levő Nőt!

 

Nem is gondolná az ember, hogy mekkora változás jön az életébe azáltal, hogy harmóniába kerül a saját tükörképével! Ez a harmónia nem feltétlen azt jelenti, hogy tökéletesnek látja magát, hanem arról, hogy büszke az egyediségére és megpróbálja azt kihangsúlyozni!


A vonzerő azzal kezdődik, hogy képes vagy igazán megszeretni önmagad!
Ez a sugárzó belső és külső harmónia a többi embert is csodálattal tölti el.

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy milyen színek, fazonok állnak jól neked, akkor gyere el, vegyél részt valamelyik egyéni vagy csoportos személyes stílustanácsadás programunkon.
Itt találhatsz róla bővebb információt:  Stílustanácsadás

Ha nem szeretnél lemaradni további stílus tippjeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!

 

 

 

 

 

 


Ladányi Beáta
Önbizalom mentor, Stílustanácsadó
Párkapcsolati coach, Mediátor

Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

 

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék