fbpx

Hogyan tudod karcsúsítani magad? – Tökéletesebb megjelenés az optikai illúziók segítségével

Hogyan tudod karcsúsítani magad? – Tökéletesebb megjelenés az optikai illúziók segítségével

A testformádnak, fizikai jellemzőidnek megfelelően használt különböző optikai trükkök ismerete igen hasznos, mert segítségükkel elérheted a legelőnyösebb megjelenést. 


A képen egy híres optikai illúzió látható. Hiába tudjuk, hogy minden vonal azonos hosszúságú, mégis a jobb oldalon a szélső tűnik a leghosszabbnak.

 

 

“Hogy mitől lesz vonzó a vonzó? Attól, hogy a nő pénzt, időt és fáradságot nem kímélve, sőt, gyakran fájdalmat is elviselve igyekszik a lehető legcsábítóbban tálalni előnyeit, és a minimálisra csökkenteni hátrányait. Minden egyes nőnek vannak hátrányai, de erről nem kell a férfinak tudnia. A nők tudják, hogyan kell elterelni a figyelmüket a hátrányokról. Mivel a férfiakat sosem az igazság érdekli, nem az hozza őket lázba, hanem az illúzió, amit látnak. Márpedig az csupán a nőn múlik, milyen látvány tárul eléjük… Az okos nő megteremti az illúziót.”
Szalai Vivien

 

  • Optikai illúzió 1 – függőleges vonalak

  • A függőleges vonalak, bárhol is helyezzük el őket, karcsúsító hatással bírnak. Amint a rajzon látható, a képen mindkét figura azonos méretű, mégis a jobb oldali figura karcsúbbnak tűnik a hosszában berajzolt vonalnak köszönhetően.

Ha megnézed a két figurát, mindkettőre pontosan ugyanolyan hasábot rajzoltam, mégis a jobb oldalon levő figura vékonyabbnak látszódik.

A függőleges csíkozással tudod az alakodat karcsúsítani.

Hasonlóan jól működnek a függőleges szabásvonalak, varratok is a ruhákon.

 

  • Optikai illúzió 2 – vízszintes vonalak


  • A női figura a bal oldalon levő ruhában sokkal karcsúbbnak tűnik a jobb oldalihoz képest.

A vízszintes vonalak szélesíthetnek, különösen akkor, ha a test szélesebb részén vannak elhelyezve, éppen ezért érdemes óvatosan bánni velük.

Nem kell azonban félni tőlük, használhatjuk tudatosan is a vízszintes vonalak elhelyezését.

 

Optikai trükk: a vízszintes vonalakat érdemes úgy elhelyezni, hogy minél hosszabban haladhasson a tekintet.Ha az ingedet a nadrágodba vagy szoknyádba tűrve hordod, szélesebbnek tűnhetsz, mintha egy kicsit hosszabb és kitűrt felsőt/tunikát viselsz.

Éppen ezért nem ajánlott kontrasztos színű övek hordása az alacsony nők számára, valamint abban az esetben sem, ha a felsőtest rövid.
A monokróm öltözködés (azonos szín viselése) viszont karcsúsító hatású.

 

Optikai illúzió 3 – az átlós vonalak

  • Az átlós vonalak hihetetlenül karcsúsítóak  a függőleges vonalakhoz hasonlóan, függetlenül attól, hogy hol helyezzük őket.

Amint itt is látható a bal oldali figura szélesebbnek tűnik, mint a jobb oldali az átlós mintával.

Az is előnyös, ha az öltözéken a zsebek ferde vágásúak vagy átlós díszítő varratokat használunk.

 

 

  • Optikai illúzió 4 – a sötét színek

    Igaz, amit mondanak, a fekete valóban karcsúsít. (Azonban nem mindenkinek előnyös a fekete szín viselete, olvasd el a színtanácsadásról  szóló bejegyzéseinket is!)

Ezt a karcsúsító hatást elérhetjük a feketén kívül a többi sötét színek használatával is. 


Amikor sötétebb színt választasz valahová (fekete helyett ez lehet sötét kék vagy bármilyen sötét szín), akkor az adott területen vékonyabbnak fogsz tűnni.


Lehet kombinálni  világos színekkel, így a körte típusú hölgyeknek érdemes sötét szoknyát, nadrágot viselni világos felsővel.

 

Kapcsolódó cikkünk: Illúzió, látszat, átalakulás – a művészetek és a divat kapcsolata

Ha nem szeretnél lemaradni további stílus tippjeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre!

 

 

 

 

 

 

 

Ladányi Beáta
Önbizalom mentor, Stíluskommunikátor
Párkapcsolati coach, Mediátor

 

Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék