fbpx

Hatékonyan a stressz ellen – színekkel, formákkal

Hatékonyan a stressz ellen – színekkel, formákkal

Öltözködésünkkel a stressz csökkentése érdekében

Száztizenegy évvel ezelőtt – 1907. január 26. – született Selye János, orvos-kutató, a stresszelmélet megalkotója.

A harmincas években megjelent kutatási eredményeinek nyomán azóta egyre többet és többet tanultunk meg a stresszhatásokról, hiszen ezt a területet ma is folyamatosan vizsgálják. Annyit szinte mindannyian tudunk, hogy kis mennyiségű stressz szükséges a napi tevékenységekhez, sőt, segít is. Mit tehetünk azonban azért, hogy a krónikus munkahelyi terhelés, vagy állandósult egyéb stresszfaktor ne okozzon szervi problémákat, rossz hangulatot?


Szerezzünk kellemes pillanatokat testünknek és lelkünknek a színek, az öltözködés segítségével!
Ma már a nap is előbújt, a fény energiája máris segít majd más színben látnunk a világot! De a kellemes anyagok érintése, a selyem, a pamut, a könnyed viszkóz a bőrünkön, a pasztellszínek lágysága, vagy a narancssárga kellemes energikussága is sokat változtathat a reggeli rossz hangulatunkon, vagy a negatív gondolatokon.

 

Töltődjünk fel tudatosan, válasszunk természetes alapanyagú ruhadarabokat, és olyan színeket, amelyek láttán jókedvre derülünk. Eza napindító tevékenység hozzájárulhat ahhoz, hogy segítsen a depresszív hangulat elkerülésében, és abban is, hogy mi magunk legyünk képesek pozitív energiát sugározni a világba!

“Vannak napok, amelyek részletei úgy illenek össze, mint az ólomüveg ablak darabkái. Száz apró darab, színek és hangulatok, amelyek ha összeállnak, kiadják a teljes képet.”
Maggie Stiefvater

 

Korábban már írtunk a színek hatásáról, itt olvashatod el: Miért fontosak a színek a megjelenésünkben?

Ha nem szeretnél lemaradni további ötletadó és motiváló írásainkról, iratkozzál fel hírlevelünkre!

 

 

 

 

 

 

 

Írta: Fábián Anikó

Újságíró, művészettörténész

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék