fbpx

4 +1 tipp arra, hogyan alakíthatod ki a személyes stílusodat és lehetsz magabiztosabb a stílusod megtalálásával

4 +1 tipp arra, hogyan alakíthatod ki a személyes stílusodat és lehetsz magabiztosabb a stílusod megtalálásával

Hogyan növelheted az önbizalmad, miközben kialakítod a személyes stílusod?

 

A múlt héten a Facebook oldalunkon zajló színekkel kapcsolatos játékunkban  többször felmerült, hogy kihez milyen szín illik, illetve hogy miért van az, hogy bár egy szín hivatalosan megfelelne a színtípusának, mégis idegennek érzi, nem szívesen viseli. Valamint most a héten a szakadt farmernadrág viselése kapcsán is szóba került, hogy mi illik hozzánk, mi felel meg a személyiségünknek, milyen öltözékben tudunk önazonosak maradni.

 

Meg tudod növelni a magabiztosságod, ha tudod, hogy ki vagy, milyen személyiség és mit szeretsz, illetve mit szeretnél mutatni magadról a világ felé.

 

A stílusod tükrözi, hogy ki vagy.

Ha felfedezed saját egyedi stílusodat, és megtanulod alkalmazni, hogy hogyan öltözz a testalkat típusodnak megfelelően, akkor magabiztos és gyönyörű lesz a megjelenésed.

Az öltözködésed boldoggá fog tenni és nem fogsz tanácstalanul állni a ruhásszekrényed előtt, hogy „Mit vegyek fel?”

 

Hogyan lehet megtalálni, hogy mi az, ami számodra megfelelő? Milyen ruhadarabok felelnek a személyes stílusodnak?

Ismerd meg, hogy mit is szeretsz!

 

Íme 5 tippünk a magabiztosságod növelésére az öltözéked által:

1. Figyeld meg, hogyan érzed magad, amikor bizonyos elemeket viselsz. Ha egy öltözékben nem érzed magad magabiztosnak és mesésnek, akkor ez nem a megfelelő számodra, ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogyan tudod más darabokkal úgy kombinálni, hogy jól érezd magad benne, vagy szabadulj meg tőle

 

a2. Fontos tudatában lenni, hogy milyen színek állnak jól nekünk, milyen fazonok előnyösek a testalkatunknak. Ha olyan ruhákat választasz, amelyekről tudod, hogy illenek a testalkat típusodnak, akkor jobban fogsz kinézni és automatikusan megnő benne az önbizalmad. Kezdheted azzal, hogy kideríted, hogy milyen testtípussal rendelkezel, ismerd meg a tested!
Vedd szemügyre magad, gondolkodj el, hogy melyek azok az adottságaid, amik tetszenek és szeretnéd kiemelni őket.
Gondolkodj el, hogy tudnád az előnyeidet kiemelni, ezekre a részekre irányítani a figyelmedet? Válasz olyan ruhákat, amelyekben ez megvalósul

 

3. Hogyan lehet érdekesebbé tenni a megjelenésed? Figyeld meg, hogy mi tetszik neked! Mi az, amit megcsodálsz mások öltözékében?
Jegyezd meg őket, és kezd el hozzáadni a saját ruhatáradhoz.

 

4. Merj kockázatot vállalni, kísérletezzél! Fedezz fel mindig valami újat!
Nem lehet a stílusodat alakítani, fejleszteni, ha soha nem próbálsz ki valami újat, ha nem mersz kilépni a kényelmes zónádból. Ha valami megtetszik mások stílusában, alkalmazz néhány ilyen összetevőt a saját stílusodhoz.
A stílusod változásával az életed több területére is kihathat, a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően merészebbé, magabiztosabbá válsz!

 

+ 1. Vessél be egy kis csalást! Öltözékünk, az általunk viselt színek nagyon sokszor tükrözik a lelkiállapotunkat, visszafelé is hat ez, ezért érdemes ezt tudatosan használni és megváltoztatni a ruháinkkal. Amikor valamelyik nap kicsit rosszabb a kedved és nem vagy elég magabiztos, és még öltözködni sincs kedved, válasz egy olyan ruhát, amelyet már viseltél és tudod, hogy jól érezted magad benne!
Lehet ezt akkor is alkalmazni, amikor szükséged van egy kis plusz magabiztosságra, fontos találkozó előtt állsz, és szeretnél jó benyomást kelteni, mert ilyenkor lendületet, önbizalmat adnak azok a ruhák, amikben korábban jól érezted magad.

 

Stílusod kialakítását végezd kis lépésekben. Ha valami megtetszett és úgy érzed, hogy jó lenne kipróbálnod egy új színt, akkor kezd azzal, hogy kipróbálod egy sállal, övvel vagy egyén kis kiegészítő darabbal. Aztán, amikor jónak érzed, akkor beépítheted a ruhatáradba.

 

Olvasd el korábbi kapcsolódó bejegyzésünket is:
A magabiztos megjelenés és megnövekedett önbizalom kulcsa a személyes stílusod

 

A testalkatodnak megfelelő öltözködésről itt olvashatsz: testalkat típusokról

Ha nehezen megy a saját stílusod kialakítása, akkor gyere el, vegyél részt valamelyik stílus tanácsadó programunkon.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további stílus tippjeinkről!

 

 

 

 

 

 

 

Ladányi Beáta
Integrál szemléletű tanácsadó, Stíluskommunikátor

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék