fbpx

2018-19 ősz tél trendszínek – milyen divatszínek jelennek meg az üzletekben?

2018-19 ősz tél trendszínek – milyen divatszínek jelennek meg az üzletekben?

2018-19 ősz tél trendszínek

Elgondolkodtál már azon, hogy mielőtt elindulnál ruhákat vásárolni, milyen színek is fognak várni az üzletekben?

Ha elolvasod ezt a blogbejegyzést, akkor sokkal magabiztosabban vásárolhatsz, mert tudni fogod, hogy milyen színek játszanak majd vezető szerepet az elkövetkező szezonban a divat világában.

Azok, akik követik a divatot, már tudják, hogy évről-évre meghatározzák a trendszíneket, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a divatipar olyan ruhákat tervezzen és gyártson, amelyeket szeretünk – és megvásárolunk – az adott évszakokban.

Az év színeinek kiválasztása nem véletlenszerűen történik, a trendszínek megállapításához komoly kutatást végeznek a szakemberek, hiszen ezek a színek nemcsak az öltözékünkben jelennek meg, hanem számos más területen is, többek között a lakberendezésben.

A Pantone Color Institute csapata határozza meg a következő divatszíneket tartalmazó színpalettát.

A tavalyi év meghatározó színe a Kale zöld volt, amely a reményt és új kezdetet képviselte a nehéz idők után. Ebben az évben a Pantone az Ultra Violet lila árnyalatát választotta a fő trendszínnek, ami az elérendő úthoz vezető kreativitást, a képzelet erejét és a megvilágosodást jelentik. Az idei év trendszínei között számos izgalmas szín található meg, ráadásul a Pantone folyamatosan fejlődik, és a mostani színpaletta több színe is túlmutat a szezonon.

A 2018-as őszi-téli Panton színek megfelelnek az egyéniség, a leleményesség és a kreativitás iránti igényünknek. Folytatódik a ciklikus tendenciák fokozatos elhagyása, és a hangsúly az olyan színekre kerül, amelyek tükrözik valódi lényegünket, vagyis olyan árnyalatokra, amelyek már nem a régi szezonális sztereotípiákat szolgálják ki.

A Pantone paletta 2018 – 2019-es őszi-téli színei mély és gazdag, szívet melengető, de ugyanakkor meglepő és optimista színek. A színek gazdagsága tagadhatatlan, a korábbi évekhez hasonlóan ezek a színárnyalatok is tökéletesek ahhoz, hogy viselésük esetén sajátosan erőteljes legyen a megjelenésed.

Varázslatos világba repítenek minket ezek az őszi árnyalatok, képzeljük el a fákkal borított nedves erdőterületeket, amelyek megállítják a fényt, miközben gyönyörködhetünk az erdei talajon megjelenő színes levelek eredetiségében, színes sokaságában. A lehulló levelek színvilága sötétebb, mint az általunk viselt nyári színek.

Ismerjük meg az ősz-téli trend színeit, melyekben érzelem és vitalitás található.
Az idei őszi trendszínek top 10-es listáján szerepel két piros árnyalat: a Red Pear, a Valiant Poppy, két sárga a Ceylon Yellow, a Limelight, két lilás árnyalat, az Ultra Violet, ami az év színe, valamint a Crocus Petal.  Megtalálhatók még a Quetzal Green, a Nebulas Blue  a Martini Olive és Russet Orange, Melrow Rose, Pink Peacock fantázia nevekre hallgató színek is a palettán.

A piros trend szín, két különböző árnyalatból is választhatunk. A Red Pear, azaz a vörös körte, egy kifinomult, józan vörös színárnyalat, míg a Valiant Poppy, a névadó pipacshoz hasonlóan élénk és vidám.

 

Red pear – Vörös körte:

Csábító mélységű, színes energiával teli finom sötétvörös nyitja a divatos színek sorát. A gyönyörű Red Pear egy fűszeres, meleg, barna felé hajló mély vöröses-bordó.
Leginkább a burgundivörös színre emlékeztet, a korábbi 2015. évi Pantone Marsala színre.  Ezt a csodás színt számos lehetőségként tudjuk becsempészni a megjelenésünkbe nemcsak a ruhaszínként, hanem akár egy lenyűgöző körömlakk formájában is alkalmazhatjuk.

Könnyedén kombinálható a kék árnyalataival. Személy szerint remélem, hogy ezt az őszi piros színt sokat láthatjuk majd viszont, mert szívesen beépíteném a ruhatáramba!
Az ősz tipikus színeként kombinálható a paletta többi földszínével, különösen az Almond Buff és a Meerkat színekkell, a Ceylon-sárga pedig rendkívül őszinte, míg a Mellow Rose színnel egy finom kombinációt kaphatunk.

Red Pear Pantone 2018

 

Valiant Poppy – piros:

A természet féktelenül merész és kiemelkedően élénkpiros árnyalata, amely rendkívül nőies, csábító, viselése megnöveli a vonzerődet.
Leginkább emlékeztet a korábbi Cherry Red árnyalatra, valamint a klasszikus autók és az érett paradicsom színére.
A Valiant Poppy, ez a vidám Pantone szín könnyű és laza, csábító és automatikusan mosolyogsz, amikor megnézed. Ez egy olyan szín, amely mind mélységében, mind színében feltűnő.
Valódi őszi piros szín, amely kiválóan társítható a szezon kék és zöld színeivel. Különlegesen elegáns és nőies kombináció a Mellow Rose színnel kombinálva.

Kifinomult kombinációk azok, amelyekben az Almond Buff -mandulaszínt és a fehér Tofu-t neutrális színekkel társítjuk, viszont, ha erős hatású megjelenést szeretnél, kísérletezz a Russet Orange és UltraViolet színekkel való társítással.
Ha nincs megfelelő bátorságod ezt a lenyűgöző mélyvöröst ruhaszínként viselni, ahogy a divattervezők megálmodták, akkor használhatod színes kiegészítőként, illetve vagy rúzs, vagy körömlakk színeként.

Valiant Poppy Pantone 2018

 

A természettel való kapcsolódás miatt nagy szerephez jut a kék és zöld színek használata.

 

Nebulas Blue – kék:

Az ősz divatos kék színe, az alkonyati szürkületre emlékeztető, visszaverődésre hajlamos, átgondolt, szép és domináns szín. A szezon kék színe vidám és élénk, mint a tiszta téli égbolt. Van benne vitalitás és érzelem.
Ez egy meglehetősen különleges kék árnyalat, az őszi szürkület mélységének és súlyának könnyebb megnyilvánulása a Nebulas Blue. A kora este a fákon keresztül átszűrődő kék fény minden bizonnyal ösztönözni fogja az őszi 2018-as színmintákat és nyomtatásokat.

A kék szín stílusos és vidám alternatívája a feketének. Jól használható a legtöbb öltözék kialakításakor.

A kék és a sárga társítása kiemelkedő szerepet játszhat merész kombinációk révén, melyekben játékosan csillognak.

Ez a kék szín kétségtelenül elegáns, de élénk képekre is inspirál. Ez az élénk kék jól illik más kék, szürke, szürkésfehér és krémszínű árnyalatokkal, ha ezt a színt társítjuk a Ceylon Sárga vagy a Limelight színnel, akkor együttesen energiát és vitalitást biztosítunk.

Nebulas Blue Pantone 2018

 

Ceylon Yellow -sárga

Leginkább valódi őszi színként írható le, örömöt és erőt sugároz. Finom sárgásbarna, amely az őszi napsugarakhoz hasonlít. A Ceylon sárga színben egészséges dózisú zöld található, valamint az ízletes, egzotikus, keleti fűszerek sárgája köszön vissza benne. Általában a fűszerszínek az őszi palettára jellemzőek.:)

Leginkább emlékezett a mustársárgára, az aranyszínű mezőkre.

Egzotikus érzést kölcsönöz a szezonális divat színpalettának ez a fűszeres sárga szín, amely emlékeztet a curry színére.
Ez az őszi sárga árnyalat csodálatos akár a lágy anyagból, vagy a kasmírból, illetve bőrből készült kiegészítők esetében is.

Gyönyörűen néz ki a szezon kiemelkedő lila színe mellett, merészebb produkciókat hozhatunk vele létre. Nyugodtan hordható szolidabb kombinációkban is,  jól néz ki kék és fekete farmerekkel is, csodálatosan jól társítható szürke, barna, krém és bézs színekkel is.

Ceylon Yellow Pantone 2018

 

 

Quetzal Green -kékeszöld:

Mély, elegáns, kékeszöld árnyalat, amely igazi ínyencség, olyan mint egy közép-amerikai egzotikus fényes tollú madár festménye.

A Quetzal Green szépsége a mélységében és fényében rejlik. A szín nem más, mint a kékek és a zöldek szenzációs keveréke, amely biztosan az egyik a legnagyobb kedvenc lesz.

Az intenzív és elegáns kékeszöld igazi kifinomultságot kölcsönöz a megjelenésednek.

A Quetzal Green fantázianévre hallgató kékeszöld a Teal színre emlékeztet.
Ha szereted az elegáns megjelenést, akkor Quetzal Green egy remek választás lehet idén ősszel és télen. Fantasztikusan nézhetsz ki benne, ha egy divatos őszi kabátként vagy kiegészítők ragyogó színének alkalmazod.

A Quetzal gyönyörűen néz ki a vibráló lila színek mellett is.

Quetzal Green Pantone 2018

 

 

Martini Olive- zöld:

A nyugodt, romantikus Martini Olive szín egy egyszerű, de kifinomult zöld, amely mélységet ad az őszi / téli 2018-as palettának. Optimista, álomszép árnyalat, nyugodt és mélysége is van.

Emlékeztet az olívazöldre, ami hasonló katonai zöld.

A Pantone által választott Martini Olive árnyalat minden bizonnyal ideális árnyalat ebben a szezonban, nem túl sötét, mély vagy szomorú, mint sok más őszi és téli zöld tónus.

Mivel nem túl sötét vagy komor, különösen jól mutat a katonai stílusú ruhák esetében. Az olajzöld vagy katonai zöld szín amúgy is nagyon sokoldalú, ezért tudunk kifinomult megjelenést is kialakítani vele, ugyanakkor merészebb megjelenést is, ha sárgával, naranccsal és vörössel társítjuk. Jól kombinálható krém, szürke, fekete, konyakbarna  színekkel is, kiegészítőként nagyszerű a narancssárga, sárga vagy rózsaszín színekkel. A sötétkék, a szürke és a bordó is nagyszerű társa a legtöbb zöldnek. Ugyanakkor szuper cool farmerekkel társítva is.

Martini Olive Pantone 2018

 

Russet Orange – narancssárga:

A divatszínek palettájáról egy igazán földies, meleg árnyalatú szín, az erdei talajra lehullott őszi levelek narancssárga foltja. Egy esős hatású narancssárga, egyrészt finom, másrészt puha, egészséges árnyalattal.

Emlékeztet a sütőtök színére, az érett kajszibarackra és az őszi naplementékre.

A Russet Orange a Pantone 2018-as paletta egyik legragyogóbb őszi színe. A szín kiválóan mutat minden szöveten, valamint körömlakk verzióban is.

Ez a meleg árnyalatú narancssárga tele van energiával és vitalitással, felmelegíti a téli megjelenésedet. A divatpaletta egyik legerősebb színe, és az Ultra Violet kombinációval a két komplementer szín tökéletes egymás mellé helyezését hozhatjuk létre. Hasonlóan erőteljes kombináció a másik két divatszínnel, a vörössel vagy a rózsaszínnel társítva.

Fekete, sötétkék vagy olíva zöld színnel is társítható, akárcsak a krémszínekkel.

Russet Orange Pantone 2018

 

Ultra Violet – lila

Ez egy drámai módon provokatív, gazdag lila színárnyalat, egyedülálló mélységgel. A miszticizmus szimbóluma, képviseli a leleményességet, egyediséget és a képzelőerőt, innovatív, a jövőbe mutat. Egy igazi divatos őszi árnyalat, mely kifejezi az egyéniséget és kreativitást.

Emlékeztet a sötét levendula színére, valamint az égre, alkonyat idején.

A Pantone 2018-as évének színe, az Ultra Violet lila a tökéletesen kevert gyönyörű árnyalat mélységgel és lágysággal. A szín fantáziadússága és ötletessége érvényesül meg akkor is, ha másik Pantone 2018-as színekkel társítjuk.

Az Ultra Violet egy extravagáns szín, mely remekül társítható a 2018-es divatos színekkel, a vörössel és a kékkel, vagy akár a sárgával.

Ultra Violet Pantone 2018

 

Crocus Petal – világos lila

A lilának egy világos, kifinomult, mályvaszínű árnyalata, egy szellős, tavaszi színes álom. Olyan elegáns és romantikus nőies szín, amely hatást tud gyakorolni.

A Crocus Petal a legszebb és legromantikusabb szín a Pantone 2018-as őszi palettában.  .

Könnyed, finom illatú virágokhoz hasonlít, így tökéletes a selyem blúzokhoz és zsebkendőkhöz, valamint a női ruhákhoz és a kényelmes kasmírhoz.

A nagyon tavaszi világos ibolyaszín frissességet és könnyedséget ad a színpalettának. Az ultraibolya, vörös, sárga lime-ot kombinálva viselhetjük.

Tökéletes azok számára, akik inkább a világosabb színeket kedvelik. Ha kedveled a monokrómszerű megjelenést, akkor lehet játszani a különböző árnyalatokkal és ötvözni még az Ultra Violet-tel.

Crocus Petal Pantone 2018

 

Limelight sárgászöld

A szeszélyek fénye. A Limelight szintén összekapcsolja az évszakokat, és kora ősztől a tél vége után is viselhető. A fényes és extravagáns, csípős sárgászöld könnyen a figyelem középpontjába kerülhet. Ha ilyen friss színben jársz, ősszel és télen kiemelkedhetsz az öltözékeddel. Nagyon pezsgő zöldje kedvezően árnyékolja az eltűnő nyári sárgát, segít a nyár meghosszabbításában.

A Pantone 2018-as palettájának világos és fényes színe olyan, mint a lehullott őszi sárga levelek, melyeket az emberek szeretnek összegyűjteni az erdőben.

Olyan szín, amely nagyon jól illeszkedik ennek a szezonnak minden más kínálatához. Ugyanakkor egy meglehetősen erőteljes hatást ad, ami lehetővé teszi számunkra, hogy szórakoztató és eredeti színkombinációkat alkossunk. Limelight és zöld Quetzal Green,  Ultra Violet vagy Martini Olive garantált siker.

Limelight Pantone 2018

 

Mellow Rose – rózsaszín

Egyedi és lenyűgöző, egy nagyon romantikus halvány rózsaszín, amely közvetlenül utal az angol színekre. Ez az igazán szép, lágy és semleges rózsaszín árnyalata ebben a szezonban a színpalettának. Kétségtelenül a legelegánsabb a szezonban, emellett a Mellow Rose valóban egy érdekes szín, emlékeztet a múltra, de megfelel a mai tipikus stílustrendnek is.

A Mellow Rose szintén egy olyan tavaszi szín, amelyet bevetettek az őszi-téli időszakra. Valószínűleg a következő (tavaszi) időszakban is még trendszín maradhat. Olyan tipikus őszi rózsaszín árnyalat, amely általában inkább a tavaszhoz szoktunk társítani, azonban a 2018-as és a 2019-es téli divatos árnyalatokkal keverve finom és eredeti kombinációkat alakíthatunk ki.

Nagyszerűen lehet használni alapszínként, mert lehetővé teszi, hogy a többi szín kiemelkedjen mellette.

A világos, energikus rózsaszín tökéletes a világos színvilágú és bátor emberek számára.

Melow Rose Pantone 2018

 

Pink Peacock -pink

Rózsaszín páva. Az utolsó szín egy vidám és kicsit drámai pink.

A Pink Peacock lenyűgöző árnyalata csodálatosan érvényesül a legtöbb bőrszín esetében, így még lenyűgözőbb hatása lesz a divat és a stílusok keverékében, amelyet a világ minden táján látni fogunk.

A világos és merész fukszia-rózsaszín újszerűen közelít  a divatpalettához. Csak önmagában  viselve ezt az egy színt vagy finomabb kombináció esetén is nagyon erős ez a pink típus, azonban a többi trendszínnel társítva lehetővé teszi a drámai hatású öltözék kialakítását. Alkalmazkodik minden lehetséges kombinációhoz, legyen szó akár a kékeszöld, kék, narancssárga, piros vagy a pasztell rózsaszín árnyalatról.
Szolidabb kombinációt hozhatsz létre, ha a fekete, a bézs, a szürke, a sötétbarna színekkel társítod.

Pink Peacock Pantone 2018

 

Az előző évekhez hasonlóan ezek az aktuális árnyalatok önmagukban is erősek, valamint ezeknek az impulzív színeknek a keverése is különleges megjelenést eredményezhet.

 

A 2018-19 évi őszi / téli klasszikus neutrális színpalettában 5 extra színnel találkozhatunk, amelyek alapul szolgálhatnak a szezon színes összeállításaihoz.

 

Ez az az öt szín – Sargassa Sea sötétkék, Tofu krémfehér, Almond Buff bézs, Quiet Gray világosszürke és a meleg földfestékszín Meerkat– melyeket önmagukban használva teljesen józan, visszafogott megjelenést alakíthatunk ki vagy hatásosan kombinálhatjuk őket a színpaletta egyes színeinek energiájával.

Mindennapi, divatos ruhatárunkban változatlanul szükségünk van egy alapra, s ennek tökéletesen megfelel ez az öt kulcsfontosságú szín: könnyen viselhetők, minden évszakban, és segíthetik a szekrényben lévő színkombinációk  kialakítását.

 

 

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy milyen színek állnak jól neked, akkor gyere el, vegyél részt valamelyik stílus tanácsadó programunkon.

Itt találhatsz róla bővebb információt:  Stílustanácsadás

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további stílus tippjeinkről!

 

 

 

 

 


Ladányi Beáta
Önbizalom mentor, Stílustanácsadó

Párkapcsolati coach, Mediátor

Iratkozz fel további tippekért a stílusod kialakításához!
Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék