fbpx

Milyen szerepe van a személyiségednek a stílusodban? Hogyan alakíts ki olyan ruhatárat, amely megfelel a személyes stílusodnak?

Milyen szerepe van a személyiségednek a stílusodban? Hogyan alakíts ki olyan ruhatárat, amely megfelel a személyes stílusodnak?

Személyiséged meghatározza, hogy milyen ember vagy, ez a személyes márkád, mely egyedi és emlékezetessé tesz.

Hogyan befolyásolja a személyiséged a választott ruházati stílusodat?
Fedezd fel most!

Magabiztos megjelenés

Azok a nők maradnak emlékezetesek, akik rendelkeznek egyfajta belső kisugárzással, magabiztosak a megjelenésükben, látszik, hogy boldogok, jól érzik magukat a ruhájukban.

 

“Lehetsz bármennyire is jól felöltözve, ha nem érzed jól magad a bőrödben, soha nem fogsz jól kinézni.” Iris Apfel

Ruhadarabjaik választásában tükröződnek a személyiségük vonásai. Öltözékük megfelel annak, hogy kik is ők, és hogyan szeretnék megmutatni és kifejezni magukat. Látszik, hogy az általuk viselt ruhák megfelelnek a személyiségüknek.
Saját maguk legjobb változatát mutatják ahelyett, hogy valaki másnak próbálnának mutatkozni.

 

Személyiség és személyes stílus

Szeretnél Te is gyönyörű és magabiztos megjelenést?
Ehhez nagy segítséget ad, ha megismered a személyes stílusodat.
Érdemes megérteni személyiségünket és értékeinket. 

 

,,A stílus annyi, mint tudni, hogy ki vagy, hogy mit akarsz mondani, és fütyülni minden másra.” Kim Cattrall

 

A személyiségnek van a legnagyobb befolyása arra, amit szeretsz, és hogy miért szereted. Dolgozz azzal, hogy ki vagy és hogy milyenek az adottságaid, és mutasd be mindezt a leghitelesebb módon.

Fontos tudni, hogy milyenek az adottságaid, milyen a tested felépítése, a sziluetted, milyenek az arányaid, valamint hogy milyenek a természetes színeid, (világosak, sötétek, hideg vagy meleg színek, milyenek egymáshoz viszonyítva a színkontrasztjaid), de ami a legfontosabb, mindezek kombinációja a személyiségeddel.

Ha megérted a személyes stílusodat, akkor könnyebben meg tudod határozni, hogy mit érdemes viselned és milyen elemekkel építsed fel a ruhatárad!

Íme néhány lépés, mely hozzá segít, hogy meghatározd, hogy milyen is a Te saját személyes stílusod:

  1. Fogj egy tollat és papírt és jegyezd fel a kedvenc ruháidat, cipőidet, táskáidat, egyéb ékszereidet és egyéb kiegészítőidet
  2. Írd le, hogy mit szeretsz benne – lehet, ez a forma, a szín, a szövet, a variálhatóság, az érzés, ami elfog a viseletekor, a minta, a kényelem, a sokoldalúság stb.
  3. Írd le, hogy nézel ki, amikor viseled – milyen üzenetet küldesz benne a világnak?
  4. Írd le, hogyan érzed benne magad, amikor viseled – nőies, szexi, intelligens, professzionális, elegáns, éles, aktuális, modern, élénk, harmonikus, letisztult stb.
  5. Milyen tulajdonságokat keresel a ruhákban és a kiegészítőkben?
  6. Milyen kifejezések jutnak eszedbe, amikor magadra gondolsz?

 

Ezek a kérdések segítenek összegyűjteni azt, hogy mit szeretsz a kedvenc ruhadarabjaidban.

Az összegyűjtött szavak rámutathatnak arra, amit korábban nem tudatosítottál.

Miután a kedvenc darabjaid jellemzőit összeírtad így, látni fogod, hogy néhány szó újra és újra ismétlődik. Ha így van, az igazán nagyszerű – mert egyértelművé teszi, hogy ezek a különleges minőségek nagyon fontosak a számodra.

Mielőtt valamit megvásárolnál, meg kell győződnöd arról, hogy az új holmi is rendelkezik ilyen tulajdonságokkal.Tetszés szerint kibővítheted ezeket a tulajdonságokat, amelyek segítségével majd találhatsz más darabokat, amelyek megfelelnek ezeknek a jellemzőknek.

 

Hasznos tippek:
  • Ha a kényelem kifejezés szerepel az összeírt listádon, akkor ne vásárolj olyan ruhát, ami nem kényelmes azonnal!
  • Ha olyan ruhákat szeretsz, amelyekben nőiesnek érzed magad, akkor szabadulj meg a fiús és unalmas daraboktól, és keress olyan ruhákat, amelyek kiemelik a nőiességed!
  • Ha klasszikus eleganciát kedveled, akkor nem muszáj követned valamit mert trendi most (ahogy a zárt Facebook csoportunkban is többször felmerült már a szaggatott farmer viselésének kérdése)


Csak azért, mert a barátaid viselnek valamit, vagy az aktuális divatnak az az öltözék felel meg, még nem kell neked is ugyanazt viselned.
Merj kiemelkedni a tömegből, mert azokban a ruhákban leszel magabiztos és fogod boldognak érezni magad, amelyek megfelelnek az egyedi stílusodnak.

 

“Ha nem öltözködsz úgy, mint mindenki más, nem is kell úgy gondolkodnod, mint mindenki más.” Iris Apfel

 

Írd le egy kártyára ezeket a kifejezéseket, melyek meghatározzák az egyedi stílusod receptjének összetevőit. Célszerű magadnál hordani ezt a kártyát, hogy vásárlás előtt segítsen ellenőrizni, hogy mi az, amit érdemes megvásárolnod. Ha a felpróbált darab megfelel a leírt jellemzőknek és illeszthető az új ruhadarab a többi meglevőhöz, akkor bátran megvásárolhatod. Ha a ruha nem felel meg a személyes stílusodat kifejező szavaknak, akkor biztosan nem lesz autentikus.

Csak azokat a darabokat vásárold meg, amelyek előnyösek a testalkatodhoz, valamint megfelelőek a személyiségednek!

Ha ezt folyamatosan figyelemmel kíséred, akkor ez a módszer a megoldás kulcsa lehet egy olyan gardróbszekrény kialakításához, amit igazán szeretni fogsz.

Így időt és pénzt fogsz megtakarítani, nem fogsz többé vásárlási hibákat ejteni, és a beszerzett ruhák illeni fognak hozzád.

 

Személyes stílus

Alakítsd ki a személyes stílusodat, amely által felismerhető és emlékezetes leszel, élvezd ki, hogy egyedi és különböző vagy!


Növeld az önbizalmad a személyes stílusod segítségével! Segítségre van szükséged az önbizalmad növelésében? Olvass tovább az önbizalom kapcsán!

Ha segítségre van szükséged a saját stílusod kialakításában, akkor gyere el, vegyél részt valamelyik stílus tanácsadó programunkon.
Itt találhatsz róla bővebb információt:  Stílustanácsadás

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további stílus tippjeinkről!

 

 

 

 

 

Ladányi Beáta
Stíluskommunikátor, Integrál szemléletű tanácsadó,

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

 

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék