fbpx

Mitől tartunk vonzónak valakit?

Mitől tartunk vonzónak valakit?

Bizonyára sokan gondolják, hogy a vonzerő a fizikai szépségben, a vonzó, bájos arcvonásokban, tökéletes alakban rejlik, szerintünk a vonzerő valódi forrása a magabiztosság.

A magabiztosság személyre és testre szabott láthatatlan „ruhaként” teszi tökéletessé a megjelenésed, így az általa eredményezett a belső kisugárzásunkat a környezetünk is folyamatosan érzékeli.

Külső megjelenéseddel lehet hatni a másik emberre, azonban az igazán karizmatikus kisugárzáshoz belül is vonzónak kell érezned magad. Hiszünk benne, hogy a külső és belső szépség összefonódik és hatással van egymásra, azaz ha kívülről változol, akkor belülről is ragyogni fogsz, valamint önmagunk elfogadása, szeretete, külső megjelenésünk harmóniájában is megnyilvánul.


Mitől tartunk vonzónak valakit?

Mitől vonzó egy férfi és egy nő? Van különbség?

Az egészséges önbizalommal rendelkező ember láthatóan jól érzi magát a bőrében, magabiztosabb, jobb a kiállása, többet mosolyog. Ettől a viszonylag békés harmóniától érezzük vonzónak a személyét. Evolúciós kutatások szerint, míg múltunkban a nők esetében fontos volt a szépség, fiatalság és arányosság a termékenység és az egészség szimbólumaként, addig a férfiak esetében a család fenntartását biztosító erőforrások megszerzését szolgáló fizikai erő és állóképesség testi megjelenését tartották mértékadónak.
Úgy véljük, mindkét nem esetében a valódi önbizalom a vonzó személyiség kizárólagos forrása.
A nőkhöz hasonlóan a férfiak is szenvednek az önbizalomhiánytól, mivel számos elvárásnak kell megfelelniük: erősnek, sikeresnek, férfiasnak, hódítónak kellene lenniük, miközben attól félnek, hogy visszautasításban lesz részük. A nőknél ugyanígy megjelenik, hogy egyszerre legyenek csinosak, jó anyák, sikeresek a munkában és még látszódjon is rajtuk, hogy élvezik az életet, hiszen ez az igazán vonzó. Bizonyos mértékben mindenki igyekszik a vélt vagy valós elvárásoknak megfelelni.

További különbség, hogy sajnos a férfiak többsége nem ad a megjelenésre, férfiak között a stílusos megjelenés még nem olyan fontos és hangsúlyos, mint a nők esetében.

 

Hogyan tudja valaki elérni, hogy vonzó legyen?

A legfontosabb, hogy elégedettek legyünk és békében éljünk önmagunkkal, bármilyenek is vagyunk, ismerjük valós értékeinket.
Aki elfogadja magát, mások számára is sokkal vonzóbbnak tűnik.

Az önismeret nélkülözhetetlen az emberek belső harmóniájának és külső vonzerejének kialakításához. Ha meg tanulod elfogadni és szeretni magad és az adottságaidat, akkor a lelked is szépül, pozitív kisugárzásod erősödik.
Az önmagára talált ember jelenség: harmóniában levő, karakteres, stílusos. Magára vonja a figyelmet, belülről sugárzik szépsége.

Elengedhetetlennek tartjuk az önmagunk iránti szeretet és tisztelet minél teljesebb kifejlesztését. A magabiztosság eléréséhez hagyd abba, hogy másokhoz hasonlítod magad!
Ne valakire akarj hasonlítani, hanem önmagad nemesebbé formálására törekedj!

Ha a belső stabilitás kialakult sokkal könnyebben tudjuk ezt kifelé is közvetíteni, akár az öltözködésben, akár a gesztusokban, a mimikában. Mindenkiben ott rejlik a lehetőség, hogy vonzó legyen, csak tenni kell érte!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további stílus tippjeinkről!

 

Ladányi Beáta
Önbizalom mentor, Stíluskommunikátor
Párkapcsolati coach, Mediátor

 

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

 

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék