fbpx

Katie Sturino – egy ruha két modell rovatunk sztárja

Katie Sturino – egy ruha két modell rovatunk sztárja

Katie Sturino – vállalkozó és a közösségi média szupersztárja, stílusbefolyásoló, és a test elfogadásának szószólója, valamint állatmentő aktivista. Az a vágya, hogy minden kutyát megmentsen, valamint munkájával segítse a nőket boldogulni, és pozitív érzésekkel viszonyulni önmaguk felé.

Katie Sturino a különöző testalkatok, és méretek elfogadásáért küzd

„Itt az ideje, hogy ne érezzük magunkat rosszul” –mondja Katie, arra ösztönzi a változatos adottságú, méretű nőket, hogy kreatív módon fejlesszék a stílusukat, és találják meg a magabiztosságukat. Mindezt az Instagramon teszi a személyes platformján (@katiesturino) keresztül, így törekszik a divat- és a szépségipar átalakítására.

A manhattani divatblogger és kerek idomokkal rendelkező plus size modell mindig is szerette volna megtalálni a tökéletes ruhákat az alakjához – tökéletesség vágya utáni szenvedélye évekig tartott, végül pedig a „The 12ish Style” weboldalhoz vezetett. Stílusának megmutatásával, valamint testpozitív mondanivalójával, a különböző méretek elfogadtatásával foglalkozik rendszeres sorozataiban, divatblogjának tartalmaiban. Célja, hogy öltözködési inspirációt nyújtson az övéhez hasonló testtípusú nők számára.

Megababe, a kozmetikai márkája

Oldala nagyon népszerű lett, ma már közel 600 ezer követője van. Rendszeres tartalomsorozata, a #SuperSizeTheLook és a #MakeMySize emberek millióihoz ért el, és felhívta számos problémára a globális média figyelmét.

Katie Sturino egyúttal a Megababe, az innovatív szépségmárka alapítója, amely nem mérgező, megoldásorientált termékeket kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy kényelmesebben és magabiztosabbnak érezzék magukat felhasználóik a bőrükben. A Megababe szépségápolási termékcsaládját azért hozta létre, mert hiányosságot látott a szépségiparban azoknál a termékeknél, melyek megoldást kínálnának a nők olyan problémáira, mint a combok összedörzsölődése, izzadságfoltok megjelenése. Sturino küldetése és vezérelve a Megababe szépségmárka megalapításakor a „tabutémák” kezelése volt. Azt akarja elérni, hogy a nők kevésbé érezzék magukat kellemetlenül a testükkel kapcsolatos tapasztalataikban.

De hogyan vált influenszer vállalkozóvá a korábban divatcégek kulisszái mögötti PR területen dolgozó Sturino?

Nem volt könnyű a divat karrierének kezdete…

Boldog, normális gyermekkora volt, de elég hamar elhatározta, hogy végül New Yorkba költözik, mert divatszerkesztő akart lenni és egy New York-i magazinnál dolgozni. Mindig is érdekelte a divat és a megjelenés, imádta a ꞌ90-es évek összes modelljét, például Niki és Krissy Taylort, Linda Evangelistát, Stephanie Seymourt, Naomi Campbellt. Nagyon szerette a ruhákat, és tetszett neki, hogy ezekkel átalakíthatja a megjelenését, és azt az üzenetet, amelyet a ruhák közvetítenek róla.

Egyetemi gyakornokidő a Chanelnél

A Wisconsini Egyetemra járt, és hiába érdekelte nagyon a divat világa, és kezdett el jelentkezni szakmai gyakorlatra több helyre (Ralph Lauren, Chanel, Neiman Marcus). Végül több email elküldése után kapott egy űrlapot tartalmazó emailt a Chaneltól, amelyben további információkat kértek tőle.

Katie Sturino

Elrepült saját pénzén a szakmai interjúra, ahol elmondták neki, hogy nincs ok arra, hogy felvegyék gyakorlatra, mivel nincs tapasztalata és tudása, de mivel ő volt a legkitartóbb ember, ezért végül lehetőséget kapott a gyakorlati munkára! Ennek ellenére, amikor végzett, nem dolgozhatott a Chanelnél, mivel nem volt szabad állás. Így a diploma megszerzése után a Dolce&Gabbana közönségkapcsolati osztályán kapott munkát.

Munka a PR területen (Dolce&Gabbana és más divatügynökségek)

Katie Sturino elkezdett dolgozni a PR területen a kulisszák mögött. Nem volt könnyű számára az ott végzett munka, mivel folyamatosan összehasonlította magát a magazinokban látott modellekkel. Nem hasonlított rájuk, mások voltak a méretei, és mindig kényelmetlenül érezte magát, mintha nem lenne a helyén, mindig ő volt a legnagyobb méretű lány a helyiségben.

Egy nap a Dolce&Gabbana marketing menedzsere felhívta, hogy nincs szükségük rá, és ezután elhelyezkedett egy kis ügynökségnél – itt és így fedezte fel, hogy szeret különféle ügyfelekkel együtt dolgozni. Aztán Bobbi Brownnál dolgozott, majd 2005-ben megalapította saját közönségkapcsolati cégét, a Tinder PR-t. Visszatekintve úgy gondolja, hogy 25 évesen túl fiatal volt ahhoz, hogy saját céget alapítson, de ennek a naivságnak az volt az előnye, hogy nem félt. Tehát 10 évig volt egy saját ügynöksége, és amikor a Tinder társkereső alkalmazás elindult, megváltoztatta a vállalkozása nevét. Végül otthagyta a PR-t, és 2015-ben elindította saját blogját. Ekkora értette meg és kezdte átlátni a közösségi média befolyását és erejét.

Katie Sturino egy fotózáson, mint modell

Sturino vezette a saját PR-cégét, ahol napi munkája célja az volt, hogy építse és segítse ügyfeleit. Szabadidejében azonban ritkán foglalkozott magával, az önbecsülése nagyon alacsony volt. Noha saját vállalkozást irányított, inkább mással foglalkozott: akkori férje növekvő karrierjének elősegítése elsőbbséget élvezett.

A változást az hozta meg, amikor 2012-ben elment a Man Repeller nevű divatblog videofelvételére, ahová azért érkezett, hogy a kulisszák mögött intézzen ügyeket. Közben beszélgetésbe elegyedett egy Amelia Diamond nevű nővel, aki akkoriban a Man Repeller írója volt (aki azóta Sturino igaz barátnője). Rögtön megtalálták a közös hangot a hasonló humorérzékük miatt.

Katie különböző stílusokat mutat be

Ekkor született meg az ötlet, hogy készüljön egy cikk, amiben azoknak a nőknek adnak stílustippeket, akik úgymond „elakadtak a divatpiacok közepén”. Olyan hölgyeknek készült trendekről szóló cikkhez szerették volna lefotózni hősnőnket, akik nem plusz méretűek, de nem is 2-es, 4-es méretet hordanak, hanem Katie-hez hasonló testalkatúak. Azaz: egy olyan vásárlói réteg számára, akik nem a plus size méretű ruhákat hordják, ugyanakkor túl nagydarabok azokhoz a ruhákhoz, amelyeket a „divatvilág” kínál. (Tulajdonképpen úgymond a „méret-purgatóriumban” tartózkodó, közepes méretű hölgyeknek.)

Katie-t itt és ekkor fotózták le először. Egy olyan nőt, aki szó szerint és metaforikusan sem illett bele az általa választott divatiparág világába: aki soha nem érezte úgy, hogy részese lehet egy olyan stíluskavalkádnak, amelyet titokban mindig ki akart próbálni.

A fotózás ötlete után az első reakciója az volt: “Mit tettem?” Lefényképeznek? Ruhában?

Mi volt az olvasók reakciója?

Az olvasók ehhez hasonló megjegyzéseket tettek:
„Hűha, milyen megkönnyebbülés látni: hozzám hasonló testtípus egy divatblogon!”
Hihetetlen sok ember jelzett vissza pozitívan, hogy végre Katie alkatú embert láthattak. A cikk népszerűségét látva elgondolkodott, hogy miután ő sem látott a maga méretébe tartozó nőket az interneten, ezen ideje változtatni.

Úgy érezte, mintha hatalmas szükség lenne valakire, aki akkor is foglalkozik a divattal, ha vastag combja van, és 12-es vagy 14-es méretű ruhákat hord.

A teltebb idomű hölgyek is szeretnek csinosan öltözködni

Ez volt az aha-érzés, mert ez vezette rá arra, hogy hogyan segíthet más nőknek.

A történet megjelenése után az olvasói megjegyzések miatt merült fel benne az ötlet, hogy elindítja a blogját, a “12ish Style” névvel, amelyet a saját méretéről nevezett el. (Akkor a 12-es és 14-es méret között ingadozott). Amikor más emberek szolgálatában áll az ember, és célul tűzi ki, hogy segítsen, soha nem érzi úgy, hogy dolgozik –  és ezt Katie sem érezte annak…

A “The 12ish Style” blog

A forgatás után tehát elindította blogját, melynek célja a test elfogadásával kapcsolatos tudatosság terjesztése volt. Blogjában tippeket, divattanácsokat adott, akár arról, hogy hol vásárol, vagy hogy hogyan öltözködik.

A Man Repeller stíluscikke volt az első alkalom, amikor valaha úgy gondolt magára, mint aki a kamera elé állhat. Korábban, mint a kulisszák mögött mozgó alkotó, soha nem gondolt ilyesmire. Eltartott egy ideig, míg megtalálta a saját hangját, az első hónapokban ugyanis a bejegyzéseiben még próbált rájönni, hogy mit akarnak hallani tőle az emberek, és arra is, hogy egyáltalán ő mit szeretne mondani. Ugyanakkor kiderült, hogy az embereket nagyon is érdekelte minden, amit Katie mondott.

Maradj velünk, hamarosan folytatjuk Katie Sturino bemutatását, mert nagyon fontos dolgokat fogalmaz, hogyan nyerjük vissza az önbizalmunkat, és merjünk csinosan öltözködni, méretünktől függetlenül. A következő blogbejegyzésünket itt találod róla: Katie önelfogadása

 

Mindenkit bátorítok, hogy keresse meg azt a stílust, azokat a ruhákat, amelyekben lenyűgözően nézz ki és jól is érzi magát. Ha fejlesztenéd a stílusodat, kíváncsi vagy, hogy mi felel meg a testalkatodnak, akkor nézd át a stílussal kapcsolatos szolgáltatásainkat:

A stílusról szóló blogbejegyzéseinket itt találod: Stílus tippek.  Illetve érdemes további tippekért követni a Facebook csoportunkat : Charmina csoport

Ha szeretnél tájékozódni a témában, érdemes követned az oldalunkat és feliratkoznod, hogy ne maradj le a következő bejegyzésekről!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le további hasznos információkról!

Ladányi Beáta
Stíluskommunikátor, Integrál szemléletű tanácsadó

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék