fbpx

Mi a stílus? Mitől lesz valaki stílusos?

Mi a stílus? Mitől lesz valaki stílusos?

Mindig csodáltam azokat a stílusikonokat (mint Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Coco Chanel, Grace Kelly, vagy korunk egyik stílusikonja Olivia Palermo) akik egyedi, jól azonosítható, saját stílust hoztak létre.

 

A személyes stílus nem egyezik meg a divattal. A divat az elkövetkező irányvonalakról szól, és hogy milyen a divatos kinézet szezonról-szezonra, így a változó irányzatok által diktált öltözködés követésére biztat. Sokszor azonban a trendek követése csak a bankszámlánkat csökkentik, ugyanakkor megjelenésünk ettől még nem lesz stílusos.

Mi a stílus? Mitől lesz valaki stílusos?


„A stílus a legegyszerűbb módja annak, hogy valami bonyolultat közöljünk másokkal.”

Jean Cocteau
A stílus egyaránt tudomány és művészet. Szerencsére tanulható, fejleszthető, megismerheted az alapszabályokat, majd dolgozol velük, de kísérletezhetsz az irányelvek megszegésével is, ahogy a művészetben is.
Nincsen egyetlen út a stílushoz, nem létezik a sokak által tévesen elképzelt stílushoz vezető egyetlen, kizárólagos út.

A stílus nem a cél (végcél), hanem egy teljes életen át tartó utazás, önmagunk alaposabb megismerése.

Az ember ízlése dinamikusan változik, mást részesít előnyben 10, 20 vagy 40 évesen. Ahogy fejlődsz és változik a személyiséged, úgy követi mindezt a stílusod is.

 

A stílus nem csak az öltözködésről szól, hanem tágabb értelemben rólad, a személyiségedről és az életmódodról.
Véleményünk szerint a stílus nem egy stylist által adható egyszerű recept. Egy stylist biztos, hogy segíthet neked néhány egyedi öltözék összeállításával vonzó megjelenést kialakítani, számtalan „Átváltoztatjuk” jellegű műsorban láthattál már ilyet.
Sokszor azonban ezek az átalakítások mégsem működnek, mivel ezek valaki másnak az átalakított személyre kifejtett víziója, nem pedig arról szól, hogy ki az alany, milyen a személyisége és hogy ez hogyan is tükröződik a megjelenése révén.

Külső és belső kapcsolata

Fontosnak tartjuk a személyiség, a hiteles én öltözködéssel való kifejezését.
A vonzó kinézet alapját képező harmónia, a külső és a belső karakter szerves összhangja révén jön létre.

 

“A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia.” Giorgio Armani

 

A stílus tanulható, nemcsak azzal érdemes tisztában lenni, hogy mely színek emelik ki legjobban a természetes szépségedet illetve, hogy milyen a testalkatod, hanem az önismeret is kiemelkedő szerepet kap.
A stílusérzék fejlesztése, kialakítása egy folyamatos változás, követi személyes fejlődésünket.

 

Személyiséged befolyásolja, hogy milyen szöveteket, anyagokat választasz, milyen cipőket kedvelsz, valamint, hogy nőként mennyire játszanak szerepet életedben a kényelemi szempontok, pld. a cipősarok választásánál? Milyen ruhákat kedvelsz? Milyen anyagokat részesítesz előnyben, milyen az öltözéked kidolgozottsága, milyenek rajta a részletek? Milyen kiegészítőkkel dobod fel ruháidat, milyen a frizurád, sminkeled-e magad, és ha igen, miként?

 

Mit gondolsz, a te személyiséged hogyan befolyásolja megjelenésedet?

 

Öltözékünk az önkifejezés egyik módja, általa hatással vagyunk a környezetünkre. Ha önazonos megjelenésre törekszünk, az segít, hogy kényelmesen és magabiztosabban érezzük magunkat.

Minél alaposabban megismered magad és kialakul az egészséges önértékelésed, annál tudatosabban alakítod majd ki figyelemfelkeltő külső megjelenésedet.

Másrészt minél jobban sikerül megtalálnod az egyéniségednek megfelelő kifinomult stílusodat, annál inkább garantált a sugárzó és felejthetetlen megjelenés, ami pozitív hatást gyakorol a közvetlen környezetedre is.

Ha nem szeretnél lemaradni további írásainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladányi Beáta

Önbizalom mentor, Stíluskommunikátor
Párkapcsolati coach, Mediátor

Mi az összefüggés a személyiség és a piros öltözék között?

Ha nem szeretnél lemaradni az írásainkról, iratkozz fel a hírlevelünkra a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék