fbpx

„Ott vagy a lelkemben…”- Gianna Nannini 64 éves

„Ott vagy a lelkemben…”- Gianna Nannini 64 éves

Egy nő életében sok fontos szerep van, és számos olyan esemény, amely mindent átalakít.
Az anyaság is egyike ezeknek, és bár sok vita övezi, minden életkorban különleges élményt jelent – legyen szó első vagy sokadik babáról. Gianna Nannini énekesnő ötvenhat évesen lett anya. Ma van a 64. születésnapja.

 

Nemrég került a családdal, nőkkel kapcsolatos újdonságok sorában előtérbe Brigitte Nielsen színésznő kései gyermekvállalása, amely, bár nem az első ilyen történet, mégis nagy port kavart.  A Vörös Szonja című fantasyfilmben valaha Arnold Schwarzenegger partnereként is ismert Nielsen éppen ötödik babáját várja, méghozzá ötvennégy évesen.

A hír kapcsán gyorsan reagáltak az újságírók: elő is kerültek azok a színésznők, sztárok, celebek, akik többnyire ötvenen felül adtak életet akár első, akár sokadik gyermeküknek.

Gianna Nannini énekesnő

Részben ebbe a sorba illeszkedik, illetve, június 14-én ünnepli hatvannegyedik születésnapját az olasz rockzene egyik ikonikus alakja. Mi tehát itt köszöntjük Gianna Nanninit, akit, Magyarországon is ismernek, még ha nem is olyan sokan.

 

Az apró termetű, de annál energikusabb, jellegzetesen fátyolos hangú énekesnő ma is igen aktív.

Életéből néhány fontosabb mozzanatot kiemelve érdemes tudni, hogy Sienából származik, családja neves cukrászfamília, öccse – Alessandro Nannini – Forma-1-es autóversenyzőként volt ismert.

Gianna már fiatalon zenével foglalkozott, zongorázni tanult, valamint zeneszerzést is, Milánóban, később pedig – negyvenévesen! – filozófia szakon végzett a sienai egyetemen.

 

Első sikerek

1979-ben aratta első nagy sikerét az „America” című kislemezzel, melynek borítója botrányosra sikerült: a Szabadság-szobor, kezében vibrátorral volt rajta látható. 1981-ben Ora című dalát egy, Bernardo Bertolucci produceri munkájával készített olasz film főcímdalaként hallhattuk, s az énekesnő saját magát alakította a filmben.

 

Néhány évvel később, 1984-ben már nemzetközi hírnévre tett szert: hatodik albuma már nemcsak az olasz, de svájci, osztrák és német slágerlistákon is előkelő helyet kapott, ’87-es lemezéből egymillió kelt el, ’90-ben a foci-vb hivatalos dala lett a duett, melyet Edoardo Bennatoval énekelt. Hallhattuk együtt énekelni Andrea Bocellivel, Stinggel, Jack Bruce-szal is, valamint Fabri Fibrával, a népszerű rapénekessel.

Anyaság

Mielőtt Gianna Nannini anyaságáról még szót ejtünk, fontos megjegyezni, hogy Olaszország ugyan sokáig a hagyományos családmodell példája volt, s a családi összetartás valóban nagyon fontos számukra, legalább ugyanennyire komoly érték Itáliában a személyes szabadság is.
Ezt ismert és világhírű művészeik élete és életfelfogása mindig példázta, s ha csak a mai olasz üzletek sokféleségére, a divat vagy a formatervezés végtelen izgalmas változataira gondolunk, érzékelhetjük, hogy nagyon elfogadók, nagyon nyitottan állnak a világhoz, mind emberileg, mind művészi szempontból.

God is a Woman e non si tocca!
Isten egy nő

Nannini is mindig hallatta hangját, ha a személyes szabadságról, vagy akár a természet védelméről esett szó. Magánéletéről azonban ritkán nyilatkozott, hiszen akkor került a téma reflektorfénybe, amikor a művésznő a Vanity Fair 2010. november 10-i címlapján „Isten egy nő” feliratú felsőben, várandósan szerepelt.

Kislánya, Penelope, természetes úton született meg, hosszú kezelések után, két korábbi baba elvesztését követően, 2010. november 26-án. A kislány, nevét a görög mitológiából ismert hős, Odüsszeusz felesége neve után kapta, aki húsz évig várt a férjére, míg az hazatérhetett hozzá. Gianna Nannini is sokáig várt a kis Penelopéra, de a terhességről boldogan beszélt, azt mondta, olyan volt számára, mint egy tánc, egy keringő. A gyermek apjának nevét titokban tartják, így döntöttek.

Mindazonáltal, nagyon rosszul érintette az énekesnőt, hogy hazájában sokan kritizálták késői gyermekvállalása miatt. Jelenleg Nagy-Britanniában él, ott neveli kislányát.

Így fogalmazott a számára fontos, toleráns nevelés kapcsán:
„Óvatosnak kell lennünk, de hagynunk kell, hogy a gyerekeink megéljék a saját tapasztalataikat.”

 

Ha nem szeretnél lemaradni további írásainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!

Fábián Anikó Újságíró, művészettörténész

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem szeretnél lemaradni az írásinkról, iratkozz fel a hírlevelünkre a láblécben található feliratkozásnál!

MIT VEGYEK FEL? – ÖNBIZALOMBA ÖLTÖZTETVE

Önbizalom, magabiztosság, önbizalom növelés, magabiztosság erősítése, önismeret, önismereti fejlesztés, párkeresés, párkapcsolat, párkapcsolati tanácsadás, mit vegyek fel, öltözködési tippek, stílus, stílustanácsadás

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Címkék