Nehézségek adódtak a kapcsolatodban? - Segítek elsimítani a problémás helyzeteket!

Párkapcsolatban élsz, mégis magányosan?

Lehet, hogy kissé nehéznek látod a helyzetet, már nem tudod, hogyan lehetne változtatni, miközben magadba nézve rájössz, hogy még mindig szereted a másikat.

A jó párkapcsolat szerencsére még ezen a ponton sem elérhetetlen. Te és a párod megérdemlitek, hogy ismét átélhessétek az érzelmi biztonságot, a törődést és az intimitást a kapcsolatotokban. Nem érdemes megvárni, amíg az elfojtott feszültségek miatt észrevétlenül egyre beljebb fordulsz, és a kapcsolat végleg tönkre megy, miközben szorongás, depresszió, esetleg testi tünetek alakulnak ki benned.

Egy híres válóperes ügyvéd szerint 50 válásból 49 házasság megmenthető lenne, ha a problémákat megbeszélnék.

Párkapcsolati és válási mediátorként én ebben tudok neked hatékony segítséget nyújtani.

Ha javítani szeretnél a kapcsolatod minőségén, szeretnél egy olyan kapcsolatot, amelyben kölcsönösen odafigyeltek egymásra, érdemes részt venned a párkapcsolati tanácsadáson.

Miről is szól a párkapcsolati tanácsadás?

RÓLAD ÉS A PÁRODRÓL.

Milyen egyszerűen hangzik, de mind tudjuk, mennyire nem az. De én meg tudom könnyíteni.

Önmagunk és párkapcsolatunk fejlesztése elengedhetetlen, ha hosszú távú kapcsolatra vágyunk. Fontos, hogy megértsük saját viselkedésünket, illetve párunk viselkedését. Ehhez azonban olykor igen hosszú utat kell megtennünk, hogy végül újra egymásra találjunk.

A tanácsadás során feltárjuk a kapcsolatotokban megjelenő problémákat, és segítek megtalálni azokra a számotokra legjobb megoldást.

Ezzel párhuzamosan segítek abban is, hogy meglássátok a párkapcsolatotok erősségeit is, amelyekre hosszú távon érdemes együtt építkezni.

A segítés során fontos számomra úgy erősíteni Titeket, hogy minél nagyobb önállóságot, felelősséget tudjatok vállalni az életetekért.

Mi várható, milyen előnyökkel jár a tanácsadás?

  • Újra összekapcsolódsz önmagaddal és társaddal, közelebb kerültök egymáshoz.
  • Előmozdítjuk a kapcsolat erősségeit, újra felfedezitek, hogy miért választottátok egymást és hogy mit szerettek a másikban.
  • Kialakítjuk a hatékony kommunikációt a konfliktusok kezelése érdekében.
  • Új alapokra épül a kapcsolat, tartalmasabb lesz az életetek, megteremtődik összetartozás élménye.
  • Újra a napjaitok részévé válik az egymásra figyelés, a kölcsönös megbecsülés. Több minőségi időt töltötök együtt és egyre több közös élményetek lesz.
  • Megtanuljátok kimutatni és megérteni egymás vágyait, érzéseit, gondolatait.

Egy jó kapcsolat nemcsak biztonságos hátteret nyújt, hanem folyamatos „leckéket” is ad a tovább fejlődéshez. Általa az életünk tágasabbá, teljesebbé, szabadabbá válhat.

Két személy nem képes addig igazán emberi, beteljesítő kapcsolatra lépni egymással, amíg nem szembesültek a különbözőségeikkel és nem kezelték azokat sikeresen.

Virginia Satir

Mi történik egy párkapcsolati tanácsadás folyamán?

A jelentkezésed után időpontot egyeztetünk, hogy mikor kerüljön sor az első találkozóra. Ezen kölcsönösen megismerkedünk egymással. Megbeszéljük, hogy mi jelenti számodra/számotokra a nehézséget, valamint alapvető információkat gyűjtök a kapcsolatról.

A tanácsadás minden párnál és minden helyzetben egyedi. Az egyetlen dolog, ami ugyan olyan az a biztonságos tér, ahol nyugodtan ki lehet mondanotok, amit fontosnak éreztek.

2-3 találkozó során közösen kibontjuk a hozott nehézséget, megbeszéljük, hogy milyen eredményt szeretnétek elérni és kitűzzük ennek megfelelően a célt. Mindeközben tovább folyik az ismerkedés, hogy kialakuljon a megfelelő bizalom, ami nagyon fontos a hatásos együttműködéshez.

A találkozások 2-4 hetente történnek, de a köztes időpontban is kaptok feladatokat, amelyek segítségével tudtok közösen dolgozni a problémátok megoldásán. A találkozókon először megnézzük, hogy mi történt veletek, és az óra második felében pedig dolgozunk a célkitűzésre fókuszálva. Néhány
alkalom után összegzünk, hogy hol tartunk az eredeti helyzethez, illetve a kitűzött célhoz képest.

Átalában 6-8 alkalom már igazi változást idéz elő a kapcsolatban. Néha azonban akár az egyik, akár mindkét fél komolyabb sérülésekkel küzd, amelyeket korábbról – többnyire a gyermekkorából – hozott. Ilyenkor szükség lehet hosszabb távú támogatásra, vagy külön egyéni fejlesztésre.

A tanácsadás végén már nincs rám szükség, önállóan is képesek lesztek megoldani nehezebb helyzeteket is.

Úgy érzem, szeretnék belevágni!

A párkapcsolati tanácsadás sikeressége nem azonos a feltétlen együtt maradással, időnként a
konfliktus megoldására a szétválás a legjobb megoldás békés, közös megegyezéssel.